Hovudside

Ormer som angriper tomatplanter i hagen

by Walther

Ormer som angriper tomatplanter i hagen

Tomat hornworms, fruitworms, cutworms og pinworms gjøre for ubehagelige besøkende til tomatplanter. Disse ormene, teknisk larver, angripe blader og frukt.

Identifikasjon


Tomat fruitworms er ca 1 1/2 inches i lengde, med farger som spenner fra grønn-gul til brun eller svart. Cutworms, mørk fettete grå til svart i fargen, er litt større på en 3/4 inches. Hornworms er relative giganter ved 4 til 4 1/2 inches lange og har rålegemer med åtte V-formede markeringer på hver side. Tomat pinworms er grå og mindre, på 1/4 tommer i lengde.

Forebygging


Forebyggende innsats, for eksempel inspisere transplantasjoner for tegn på møll egg, er verdt å ta. Hold tomat senger frie for løv og rusk så snart du tak i den siste innhøstingen.

Oppløsning


For å kontrollere at larvene, kan du legge til fordelaktige insekter som veps Trichogramma, som ikke svi men oppsøker møll og butterfly egg og legger fatale parasitter til dem. Plukk større larver som for eksempel hornworms off planter ved hånden og mate dem til fugler. Ansette enten biologiske eller kjemiske plantevernmidler for tunge angrep.