Hovudside

Hvordan ta vare på Bjørk

by Walther

Hvordan ta vare på Bjørk

Tall og staselig, er bjørketrær verdsatt som pryd løvtrær i hjemmet landskapet. Sølv bjørk og andre papir bjørk varianter tilby året rundt interesse med sine sølvfargede badebukser. River bjørk har tan bark og tåler varmere somre enn papir bjørk. Papir bjørk er innfødt til nordlige klima med frysing vintre og kjølige somre, mens elva bjørk kan trives i varmere områder. Omsorg for begge typer bjørk er lik, selv om de er ofte dyrket i ulike regioner av landet.

Bruksanvisning


•  Plant bjørketrær på nordvendte skråninger for å gi kjøligere miljø de krever. Vokse elv bjørk i dårlig drenert jord der andre trær ikke trives, så de tåler våte røtter. Papir bjørk krever godt drenert områder som ikke er utsatt for sogginess.

•  Fjern eventuelle gress eller torv i rotsonen, som strekker seg ut omtrent like langt som kalesjen av treet. Bjørk har grunne røtter og ikke konkurrerer med andre planter.

•  Legg en 2- til 3-tommers lag av organisk mulch, slik som bark chips, i ryddet rotsonen området. Mulching bevarer fuktighet og bidrar til å holde bjørk røtter kjølig i varmt vær.

•  Vann bjørketrær i løpet utvidet tørre perioder, eller når det er ingen nedbør i to til tre uker. Vann dypt en gang i uken, grundig tisse rotsonen. Skyll ut med ca 3 til 6 inches av vann ved foten av treet. Vann bare under lengre tørkeperioder om vinteren når temperaturen er over frysepunktet.

•  Unn bjørketrær, særlig elv bjørk, med 10 kg. av svovel per hver 100 kvadratmeter med rotsonen hvis de lider av jernmangel. Jernmangel trær har gule blader med mørkegrønne årer.

•  Kontroller bjørk bagasjerommet for små hull og tygget bladene som betegner at sigøyner møll larvene er infesting treet. Pakk bunnen av bagasjerommet med en striesekk og plukke larvene fra burlap og ødelegge dem når de ly i burlap.