Hovudside

Informasjon om Planting Påskeliljer

by Walther

Informasjon om Planting Påskeliljer

Påskelilje er en blomst som hovedsakelig plantet som en pære som vokser rundt slutten av august, og bo i blomst til begynnelsen av oktober. Påskeliljer kan legge farge til hagen din, til din gangvei eller noen del av utsiden av hjemmet ditt. Du kan også ta med påskeliljer inne som en tabell midtpunktet for deres behagelig aroma. Påskeliljer krever noen spesiell oppmerksomhet for å vokse skikkelig, så er det viktig å følge disse grunnleggende strategier når plante påskeliljer.

Drenering


Plante påskeliljer på en måte og et sted som tilbyr skikkelig drenering, ifølge American Daffodil Society. Påskeliljer trenger vann for å vokse, men for mye vann vil drukne dine påskeliljer. Når du grave din planting området må du løsne smuss minst 12 inches dypt for å tillate vann klare trasé til avløp. Plant påskelilje pærer på områder som bøie unna pærene å sørge for at eventuelle overskytende regnvann renner vekk fra påskeliljer og ikke forblir på basen deres. Det beste stedet å plante påskeliljer er på siden av huset som er gradert vekk fra huset, i en blomst seng som er bygget i vinkel eller langs siden av en bakke. Når du plante din pærer for første gang, sørg for å holde dem våt for de første ukene, men unngå å skape pytter og bruke for mye vann.

Ordning


Påskeliljer skal plantes minst 6 inches i bakken. Sørg for at du plante løker i jord som er lett å kompakt slik at jorda kan holde pæren på plass som det blomstrer, og anlegg med den spisse siden av blæren vendt opp. Plass påskelilje pærer minst 6-8 inches hverandre. Du kan plante dine påskeliljer i leire-basert jord eller jord med sand blandet i det. Hvis du planter med sand blandet i, prøve å plante løkene med så mye jord rundt dem som mulig. Sand vil ikke skade pære, men sand vil også tillate pæren for mye bevegelse som det vokser, og som kan føre til problemer med å etablere røtter for dine påskeliljer. Plante påskeliljer i grupper i organiserte rekker heller enn tilfeldig i et åpent område. Dette bidrar til å redusere ugress som røttene begynner å ta tak.

Timing


GardenSeeker.com tyder på at påskeliljer normalt vil blomstre sted mellom august og september, og vil forbli i blomst til snøen begynner å dekke dem. Mens det er akseptabelt å plante påskelilje pærer på noe tidspunkt i løpet av året, for de beste resultatene du bør planlegge på å sette dem i bakken i løpet av sin august-september blomstrende periode. Mens du vil være i stand til å få dem til å blomstre når som helst i året, for maksimal effekt er det best å starte dem når de er vanligvis klar til å blomstre.