Hovudside

Lily Plant Typer

by Walther

Lily Plant Typer

Lilje planter kommer i en rekke typer, klassifisert etter opphav og blomsterformer. Alle liljer krever mye fuktighet og nitrogengjødsel. De kommer i endeløse varianter, noen krever solfylt himmel, mens andre foretrekker skyggen. Noen er høye og andre er kortere, men de har alle de samme egenskapene til å være vakre blomster.

Martagonliljer Hybrider


Martagons kommer i mørk rød, oransje, lavendel, rosa, hvit og gul. Flere typer har morsomme fregne flekker, noe som gir dem karakter. De har whorled blader og ned-vendt blomster. Disse dekorative blomster foretrekker skyggen.

Candidum Hybrider


Candidum hybrider er sjelden tilbys for salg i sluttbrukermarkedene. De er en hybrid avledet fra L monadelphum, L chalcedonicum, L candidum eller mange andre relaterte europeiske arter. Sine blomster er lys aprikos-rosa i fargen med et dryss av røde flekker. Candidum hybrider tolerere alkalisk jord godt og er vanligvis ikke stem forankret.

Amerikanske Hybrider


Amerikanske hybrider er de vestlige arter av liljer i Nord-Amerika. De kan dyrkes i andre deler av verden, men de primært blomstre i Canada og den vestlige forente States.They blomstre i filtrert skyggen med lett jord. Disse er klumper varianter med vakre blomster tilgjengelig i flere farger.

Longiflorum Hybrider


Longiflorum hybrider er hentet fra L formosanum og L longiflorum hybrider. Denne hybrid er ikke veldig hardfør som en hage variasjon, selv om du lett kan vokse det fra frø. Blomster er sammensatt av elegante hvite trompeter.

Trompet og Aurelian Hybrider


Trompetliljer anses favoritter av mange på grunn av sine flotte voksaktig blomster i nyanser av aprikos, plomme, rosa, chartreuse, gule eller blendende gull nyanser. Aurelians tilbyr et bredt spekter av farger og blomsterformer, som er utledet fra avl med Lilium Henryi liljer.

Både trompet, og Aurelian hybrider har lenge blomstrende sesonger, spektakulære farger og duftende blomster. Blomster er så store at de kan kreve staking og mulch for beskyttelse i kalde vinterområder.

Orientalske Hybrider


Orientalske hybrider er noen av de enkleste liljer å vokse. De har enkle økende kravene til delvis skygge, rik humus og litt sur jord. Litt mulch rundt jorda holder plantene ser flott ut i varme somre. Disse liljene har fantastiske dufter, store blomster og blir noen ganger kalt "Stargazers."

Mange orientalske hybrider har store ruffled blomster i pastell rosa, rik røde eller hvite med diverse flekker av farge

Diverse Hybrider


Diverse hybrider er motstandsdyktig mot kalde vintertemperaturer og tåler varme somre bedre enn mange andre varianter av liljer. De er sterke vakre blomster, med seighet av aurelians og trompeter, fusjonerte med farger og blomster figurer av orientalere.

Arter


Arts liljer er innfødt til Europa, Nord-Amerika, India, Kina og Japan. Noen av de mest fantastiske hybrider har blitt utviklet fra å gre vill liljer. Mange av dem gjør stor hageplanter og atter andre kan være utfordrende å vokse.