Hovudside

Red Mulberry tre varianter

by Walther

Den røde, amerikansk eller rød shahtoot morbær, Morus rubra, er et mellomstort tre med dype, blå-grønne blader med taggete kanter. Native til Nord-Amerika, røde morbær spenner fra Florida til Canada og vestover til Dakotas og Texas. Røde morbær leve opp til 75 år og er hardføre i USDA sone 5 til 8. Plante morbær bort fra fortau og dekk for å unngå flekker når sine saftige bær slippe.

Heirloom Mulberries


Tre primære varianter av rødt morbær ble utviklet fra amerikanske innfødte lager: "Hicks Everbearing", "Stubbs" og "Johnson". "Hicks" produserer en veldig søt og saftig frukt med en sur tang. "Hicks" er mindre enn innfødte røde morbær, med bær som forfaller i slutten av november. De må beskjæres før hver ny sesong for å stimulere frukt vekst. "Hicks" og "Stubbs" var populære for planting i hog beite og gjøre det bra selv i dårlig jord. "Johnson" er en rekke utviklet av Joseph E. Johnson i arbeidet med å stimulere en utvikling Utah silkworm industrien; det er ikke allment tilgjengelig i dag. Nesten et århundre etter sin innledning, har disse variantene vike for nyere varianter.

Illinois Everbearing


"Illinois Everbearing" er en hybrid krysning mellom den røde og hvite morbær, utviklet i Illinois i 1947. Treet produsert så store, nesten stenfrie bær som etter 1958 barnehager begynte å introdusere anlegget til kommersielle morbær produsenter.

Gelato


Fettet, røde bær av "Gelato" inneholder nok sukker at de ofte er soltørket å bli spist i løpet av vinteren. "Gelato" ble hybridisert i Italia ved hjelp av amerikansk rød morbær lager. Bærene modnes i juni, kort tid etter hvite morbær og tidligere enn svart morbær varianter.

Dwarf Red Shahtoot


Dvergen rød shahtoot, en variant av morus rubra, er en kompakt tre som vokser store, søte frukter. Disse trærne er ofte plantet i bakgårder og høstet for paier, syltetøy, vin og sauser. Beskjæring i løpet av sesongen kan stimulere en annen avling. Mest utbredt i Australia, har dverg rød blitt innført i Nord-Amerika og Europa.