Hovudside

Hvordan få acrylmaling Ut av Fabric

by Walther

Hvordan få acrylmaling Ut av Fabric

For mange spirende kreative sjeler, er akrylmaling mediet for valget. Denne populære materialet kan trygt brukes av nesten alle aldersgrupper og er ofte brukt for kunst, hjem innredning og håndverk prosjekter. Det synes imidlertid at uansett hvor mange forholdsregler er tatt, litt maling ofte finner veien til en buksebenet eller en skjorteermet. Siden maling er i hovedsak et fargestoff, det gjør presentere litt av et vaskeri utfordring. Men kan noen vanlige husholdningsartikler fjerne akrylmaling fra tøy. Som med de fleste typer flekkfjerning, er det best å rengjøre flekken mens den fortsatt er fersk.

Bruksanvisning


•  Fjern så mye maling som mulig. DAB våt maling med et tørt papir håndkle, absorberende så mye av den fornærmende materiale som mulig. Skrape bort tørr maling med kanten av en skje eller en smør kniv ved å gni kanten av kokekaret forsiktig mot korn av stoffet.

•  Vri farget vrangen ut. Kjør varmt vann over den malte området fra baksiden av plagget. Trykket fra vannet vil løsne noen av partiklene av maling.

•  Vri plagget forsiktig for å fjerne overflødig vann og snu stoffet slik at farget området vender ut og oppover.

•  Match din løsemiddel til materialet. Løsemidler er kjemikalier som kan bryte ned båndene av malingen, oppløse det og effektivt fjerner den fra stoffet. Den mest effektive oppløsningsmiddel vil avhenge av den type stoff som behandles. Du ønsker å fjerne malingen uten å skade fibrene. For delikate stoffer, som for eksempel rayon eller silke, bruke flytende vaskemiddel. For kraftigere stoffer, velge noe litt sterkere. Destillert hvit eddik er trygt å bruke på mange fiber, inkludert syntetiske stoffer som acetat og naturlige fibre som ull. Isopropylalkohol kan trygt brukes på bomull, bomullsblandinger og polyester. Husholdning ammoniakk er en god generell løsemiddel, men det må fortynnes før bruk (1/4 kopp ammoniakk til 1 liter vann). Hydrogenperoksid kan også fungere som et løsemiddel, men bruker det bare på lyse-farget plagg som det kan føre stoffer å falme.

•  Test din valgte løsemiddel ved å bruke den i et lite synlig område før du gjør en mer generell søknad. Dypp enden av en bomullspinne i løsemiddelet av ditt valg og gni det lett mot en indre søm. Skyll det behandlede området og vente til det tørker. Hvis det ikke er noen fargeendring, er det trygt å anvende oppløsningsmidlet i flekken.

•  Hell en liten mengde av løsningsmiddel på en ren, hvit duk. Trykk flere ganger på kluten mot flekken, arbeider fra ytterkantene mot sentrum. Når misfarget parti av stoffet er blitt grundig mettet, gni den gjenværende forsiktig med en tannbørste, og deretter gå tilbake til blotting. Alternativ skrubbing med blotting til malingen er borte. Hvis det etter flere søknader, ser du ingen fremgang, må du kanskje prøve en annen løsemiddel. Når malingen er fjernet, hvitvaske stoffet som vanlig eller svamp med varmt vann for å fjerne alle spor av kjemisk behandling.