Hovudside

Hvordan Grow Sobennikoffia robusta

by Walther

Hvordan Grow Sobennikoffia robusta

Små, hvite blomster kaskade fra Sobennikoffia robusta orkide, ser ut som en foss av hvite kronblader. Med en delikat, men likevel litt krydret duft og en grasiøs, grønn hals i sin blomst, er Sobennikoffia robusta slående og uvanlig. Funnet utelukkende i skogene i Madagaskar, gruppert rundt ly trær, er robusta en av bare fire arter av Sobennikoffia. Under de rette forholdene, kan du vokse robusta ganske enkelt.

Bruksanvisning


•  Bland en sandholdig jord blanding, som kombinerer like deler alle formål potting jord og bladjord (delvis råtne blader) eller torvmose med to deler flis eller sagflis til 3 deler rene, grov sand. Terrestrial (jord-voksende) orkideer som Sobennikoffia, i motsetning til Epiphyte (luft-voksende) orkideer, krever jordbaserte potting medier, slik at en hvilken som helst blanding bør inneholde kompost og skitt sammen med sand for å etterligne den naturlige miljø.

•  Fyll en 6-tommers potten med jord blanding. Starte nye planter ved å slippe tre eller fire frø på toppen av jordoverflaten og poking dem litt under eller dekke dem litt med jord. Frøene trenger sollys for å spire, så ikke dekke dem med mye skitt. Det kan ta 90 dager til et år for anlegget å dukke opp; spiring kan være vanskelig eller mislykkes. Alternativt kjøpe en ung Sobennikoffia robusta, og plante den i jord blanding.

•  Plasser Sobennikoffia robusta orkide der det blir ca 3000 fot-lys av lys - også betraktes som "lyse skygge» - eller om lag 60 prosent skygge. Tenk på det som et område hvor du kan godt lese avisen med verken for lite lys til å se eller for mye lys. En østlig vendt vindu med sollys til middag er omtrent riktig.

•  Hold temperaturer varme til varmt og tørt. Nattetemperaturer fra 60 til 70 grader Fahrenheit og dagtemperaturer på 80 til 90 F likne Sobennikoffia robusta naturlige voksende klima i Madagaskar.

•  Vann din Sobennikoffia orkide lett mens det er aktivt voksende. Poke fingeren i jorda, og tilsett vann når jorden føles tørr opp til ditt første knoke.

•  Feed din Sobennikoffia robusta hver to til tre uker i løpet av sin aktivt voksende syklusen (vår til høst). Legg en utvannet mengde enten flytende gjødsel eller en 30-10-10 tørr gjødsel. Løsninger sterkere enn halv styrke er vanligvis ikke nødvendig med de organiske ingredienser av din potting jord.

•  Forbered Sobennikoffia for vinter dvalen ved å redusere sitt vann i sen høst til tidlig vinter. Lagre anlegget i nattlige temperaturområder med mindre lys, vanning det bare av og til - kanskje hver uke eller to, avhengig av din fabrikkens forhold. Gjenopprette Sobennikoffia til liv tidlig på våren ved å plassere den tilbake i sollys, og vanning og fôring det i henhold til planen.