Hovudside

Slik Care for Mini Pink Phalaenopsis Orchid Roots

by Walther

Slik Care for Mini Pink Phalaenopsis Orchid Roots

Mini rosa Phalaenopsis orkideer er blant de enkleste orkideer å ta vare på og heve til blomst. Anlegget er svært allsidig og svarer godt til grunnleggende omsorg, for eksempel ukentlig vanning, moderat sol og romtemperaturer. Disse typer orkideer er lykkeligst i potter hvor de lett kan flyttes inn under frost og kalde månedene. Plantene har en rett, sterk stilk som støtter vakre, møll-lignende blomster i slutten av vinteren og tidlig på våren. Omsorg for røttene er like enkelt som å ta vare på resten av anlegget og dette orkidé gjør en veldig bra nybegynner anlegget.

Bruksanvisning


•  Vann hele anlegget, inkludert røttene, en gang i uken. Anlegget foretrekker tørrere forhold, men bør ikke være tørket ut. Plassere anlegget i vasken og kjøre forsiktig vann over anlegget til jorda er fuktig, men ikke vasket ut.

•  Gjødsle røttene med en balansert orkide gjødsling formel annenhver uke. Dette sikrer helsen til røttene. Bruk gjødsel etter vanning anlegget fordi røttene er hovne og absorbere næringsstoffer bedre enn tørrere røtter.

•  Re-potten planten annethvert år. Anlegget er utsatt for rot råtne, så flytte anlegget hvert år frisker jorda for røttene. Bruk plast potter i motsetning til terra cotta potter; røtter holde seg til terra cotta potter.

•  Trim røttene bare hvis det er ønskelig av kosmetiske grunner. Bruk en steril rett barberblad og kuttet røttene, etterlot seks inches av rot venstre knyttet til anlegget. Noen eiere velger å gjøre dette på grunn av skyting røtter eller røtter som vokser ut av kontroll.