Hovudside

Tips for Beskjæring en Rose of Sharon

by Walther

Tips for Beskjæring en Rose of Sharon

Mange gartnere mener at rosen av Sharon (Hibiscus syriacus) trenger aldri å beskjæres forutsatt at den har tilstrekkelig plass til å vokse; planten vokser naturlig i fjellene i Kina og India. Men hvis du føler at du trenger å beskjære din rose av Sharon plante, er det noen nyttige tips for å holde busk i god stand.

Timing


Beskjæring kan gjøres når som helst på året, men er anbefalt mellom mars og mai, før åpningen av bladknopper, ifølge University of Florida Extension. Tidlig beskjæring oppfordrer sideskudd for å vokse som skal produsere en større overflod av blomster i sommer. I nordlige klima, kan beskjæring på senvinteren være å foretrekke. En større frekvens av beskjæring resulterer i færre, men større blomster mens mindre beskjæring produserer mindre blomster i større mengder.

Teknikk


Beskjæring av rose av Sharon tilbake til to meter høye bør ikke forårsake noen skade på anlegget forutsatt omsorg er tatt når du gjør det. Den beste teknikken er å bruke håndbeskjæringssakser eller en liten beskjæring sag for å fjerne enkeltskudd. Å holde anlegget sunt, fjerne all død ved fra basen og avgrense eventuelle fylt stengler.

Foryngelse


Du kan forynge en gammel, loslitt rose av Sharon busk ved beskjæring; fjerne en tredjedel av den eldste stammer hele veien ned til bakken. Dette bør gjøres hver vår for tre år på rad; etter det tredje året rose av Sharon skal ha et nytt liv. Normal beskjæring bør da gjenopptas å opprettholde sin tilstand og oppmuntre sunn blomstring.