Hovudside

Hvordan Clean klokke bevegelser med terpentin

by Walther

Hvordan Clean klokke bevegelser med terpentin

En klokke kan virke som en enkel enhet, men bevegelsen delen kan ha så mange som 500 individuelle stykker. Over tid legger seg støv inn i den olje som benyttes som et smøremiddel, endrer konsistens. Dette påvirker evnen til bevegelse for å fungere. For rask hjem renhold, holder grunnleggende vedlikehold klokken kjører mellom besøk til klokken smith. Terpentin er ett mulig rengjøringsmiddel, men sjekk med en profesjonell tekniker eller produsenten før du bruker noen kjemikalier for å sikre at det vil ikke skade stykket.

Bruksanvisning


•  Slå døgnet rundt for å få tilgang til bevegelse. Du må kanskje en skrutrekker for å fjerne panelet og noen paneler kan ha låsene for enkel åpning.

•  Rengjør overflaten av bevegelser med en støvkost eller myk klut. En boks med komprimert luft vil hjelpe deg å fjerne støv bak bevegelsen. Sett forsiktig røret på kan i bevegelsen og blåse ut støvet. Unngå å berøre den delikate deler med røret.

•  Dypp en bomullsdott i terpentin. Se etter fjærer og metall stykker som kan få gummiert opp med støv. Tørk forsiktig av overflaten med pinnen. Bruk kun terpentin hvis produsenten eller en klokke smith anbefaler det for din del. Unngå å ta noen plastdeler med terpentin.

•  Tørk av bevegelsen med en myk, lofri klut til å tørke bitene og fjerne rester.

Tips og advarsler


  • For en dyp rengjøring, må bevegelsen demonteres av en profesjonell. Klokker trenger dyp rengjøring og reoiling hver årene. Dette er ikke noe du kan gjøre hjemme. Ifølge Conservation Online, for skikkelig rengjøring, bevegelsen må demonteres og oljet. Hvis klokken ikke fungerer, er det best å ta det med til en klokke smith for vedlikehold. En klokke smith kan erstatte deler som er ødelagt og male tannhjul for å skjerpe tennene samt grundig rengjøring av bevegelsen.