Hovudside

Hvordan lage en Garden Wall

by Walther

Legge til en murvegg til hagen din kan forbedre både utseende og funksjon av hagen. En vegg kan benyttes for å bidra til å beholde jord, samt å bidra til å hindre treet og tun rusk fra å dekke hagen. Bygge en hage vegg vil kreve deg til å besøke en hage forsyning butikk, spesielt en som lagerfører murstein. En du har bestemt deg for din byggemateriale, trenger du bare et par andre verktøy for å fullføre prosjektet.

Bruksanvisning


•  Rydd området. Bruk en spade og en skitt rake å skjære ut et nivå banen i skitt rundt i hagen.

•  Mål avstanden fra veggen med et målebånd. Kontroller at du måle både den totale lengden på veggen, og bredden.

•  Velg en type murstein som du vil bruke. Mål lengden, bredden og høyden på klossene for å beregne hvor mange du trenger for å bygge muren. Kjøpe fem prosent flere klosser enn du trenger i tilfelle du bryter noen mens du bygger.

•  Tamp bakken der den første murstein vil gå. Pass på at bakken er nivå og pakket tett. Plasser den første murstein på bakken i stedet du bare pakket ned.

•  Kjør en stake i bakken på både begynnelsen og slutten av veggseksjonen. Knytt en snor til innsatsen. Juster strengen til samme høyde i den første murstein man lagt.

•  Fortsett tamping bakken før legging flere murstein. Prøv å nivellere og pakke jorden til samme konsistens over hele lengden av veggen.

•  Plasser flere klosser for den første raden på bakken. Pass på at kantene av mursteinene er i tråd med strengen. Strengen vil hjelpe deg å holde veggen rett.

•  Bland en pose med mørtel blanding med vann i en trillebår. Rull trillebåren ved siden av arbeidet ditt område. Spre et tynt lag med mørtel på toppen av den første raden av murstein. Bruk en hage sparkel spre mørtel. Plassere en ny murstein på toppen av murstein du allerede lagt. Trykk ned litt for å løse ut overflødig mørtel. Skrap av den ekstra med kanten av sparkel. Gjenta denne prosessen for hver ekstra rad med murstein. Dette skip kan hoppes dersom veggen skal tilbake fylt med skitt eller hvis det blir bygget mot en ås.

•  Bygg veggen så høyt som du må. Kutte noen klosser til størrelse for å gjøre endene av veggen selv. Marker hvor du trenger å kutte murstein med en blyant. Still murstein på bakken. Plasser en murstein meisel langs blyantstrek. Tapp meisel med en hammer for å dele murstein til størrelse. Plasser murstein på veggen.