Hovudside

Middel Thistle Typer

by Walther

Fire typer tistel oppsto i Middelhavet og er nå plassert i ulike deler av verden, inkludert USA. Noen typer tistel brukes til medisinske formål som en helt naturlig urtemedisin, mens andre typer er i klassifiseringen som en skadelig og giftig ugress å unngå for enhver pris. En annen type tistel har en bruk som et tilsetningsstoff mye som en urt for å forbedre fargen og smaken av mat.

Spesifikasjoner


Alle middelhavs tistel typer har flere ting til felles. De er alle like i egenskaper og utseende. Disse tistler har spiny stikkende blader som vokser i en smal lang form. Hver type tistel blomstrer også med ulike fargede blomsterhoder som er spesifikke for hver type.

Typer


Vanlige navn på melk tistel er St. Marys og hellig tistel. Dette tistel har en stor hvit blomst som ligner på en kaktus. Golden Thistle har en dyp gyllen gul blomst i løpet av våren, og det er også kjent som østers tistel og spansk østers tistel. Det er utbredt i deler av sørvestlige Europa selv om det også vokser vilt i USA. Scotch tistel har også vanlige navn på heraldiske tistel og bomulls tistel. Denne type Middel tistel har et bredt spekter av identifisere blomster. De har alt fra en mørk rosa til en mørk fiolett blomst hode med en sfærisk rund form. Denne typen har også små spisse gule pigger på bunnen av blomst hode. Italiensk tistel er en svært vanlig giftig ugress som vokser vilt fra Middelhavet til nordkysten, Nevada og California, og i de fleste stater. Blomst hoder varierer fra en lys rosa til mørk lilla og synes mye som en Scotch tistel i form. Når blomsten hodet faller av, en liten frukt som er en gylden til brun farge erstatter det.

Betydning


Melk tistel har mange urte helbredende egenskaper. Hovedingrediensen i denne type tistel er silymarin og dets anvendelser inkluderer å beskytte leveren mot skade. Europeerne plante golden tistel og høste det å bruke blomstene som en safran erstatning. De to andre typer Middel tistel av italienske og Scotch tistel er en skadelig ugress.

Funksjon


Melk tistel kan rense leveren for giftstoffer som alkohol, paracetamol, narkotika, anestesi, virus og inge metaller. Melk tistel er populært å kurere leverskader fra Death-cap sopp, som er svært giftig. Den gylne tistel blomster har samme smak som safran og også legge en lys gul farge til maten slik at mange europeere høste disse for sine retter.

Advarsel


Det amerikanske Department of Agriculture har plassert Scotch tistel på Idaho state skadelig ugress liste på grunn av sin overflod i den tilstanden. Italiensk tistel er også på det amerikanske Department of Agriculture skadelig ugress liste for 46 stater. Det er viktig at du kan skille hvilke typer tistel før du plukker eller håndterer dem på grunn av disse to typer 'giftige egenskaper.