Hovudside

Planter som er relatert til tobakksplanten

by Walther

Planter som er relatert til tobakksplanten

Tobakk tilhører solanaceae familien, vanligvis kjent som søtvier familien. Det har noen slektninger sannsynlig vokser i grønnsakshagen eller lager som stifter i pantry. Bortsett fra søtvier familiens interessant familie makeup, forstå forholdet mellom grønnsaker hjelper deg å planlegge hagen din, siden sykdommer og skadedyr av en ofte også plage andre Nightshade arter også.

Tomat


Tomater tilhører søtvier familien, en familie med både spiselige og giftige planter. Tomater ble antatt å være giftig før det 19. århundre, som sin høye syre nivåer hadde en vane snylting bly ut av tinnplater, forårsaker blyforgiftning. I dag, tomater er uunnværlige i de fleste kjøkken - the West Virginia University Extension rapporterer at gjennomsnittlig amerikansk statsborger spiser 22 pounds av tomater per år - og populær i grønnsakshager. Forholdet mellom tomater og tobakk åpenbarer seg i mottakelighet av både tobakk mosaic virus, sprer en ødeleggende sykdom til tomatplanter etter håndtering sigaretter og andre tobakksprodukter som inneholder infiserte blader.

Pepper


Peppers tilhører søtvier familien. Pepper eller chile klassifisering i seg selv inneholder ulike medlemmer fra søte og milde paprika til varmt Habaneros. Deres mangfold gir paprika med en rekke kulinariske formål, mens varmen i noen paprika gir mange avsmak for dem. Peppers fange mange av de samme sykdommer og skadedyr som tobakk og andre søtvier planter, så unngå å plante Nightshade planter flere år på rad på samme sted i hagen din.

Jimsonweed


Blant tobakk er uspiselige slektninger er jimsonweed, en attraktiv men invasiv luke finnes over hele verden. Blomster og bladverk av jimsonweed er svært giftige, og husdyr er døde fra å konsumere dem, ifølge Floridata. Jimsonweed utfolder trompetformede og duftende lilla blomster hele sommeren som vare i én dag før slippe unna. Styr jimsonweed rundt beplantning av andre Nightshade avlinger siden, som en slektning, kan det havna sykdommer og skadedyr som sprer seg til dine kulturplanter.

Potet


Poteter danne en annen spiselig tobakk slektning og medlem av søtvier familien. I motsetning til tobakk, produsert for bladene, og tomat og pepper, produsert for sine frukter, underjordiske knoller gi den spiselige delen av potetplante. Poteter deler mange av de samme sykdomsvern mottakelighet som sine slektninger, til et faktum huske på når du planlegger vekselbruk i grønnsakshagen.