Hovudside

Når skal Gjødsle Rose of Sharon

by Walther

Når skal Gjødsle Rose of Sharon

Når regnes gammeldags og hengslete, rose av Sharon (Hibiscus syriacus) har gjenvunnet sin popularitet i stor grad på grunn av nyere dato fra nasjonale arboretum. Varianter som Diana og Afrodite, med sine større blomster og mer raffinert vane, har oppmuntret en ny generasjon av gartnere å vokse denne pålitelig busk. En lett fôring to ganger i året er egentlig den eneste oppmerksomheten rose av Sharon trenger for å vokse godt i de fleste hager.

Rose of Sharon Culture


Rose of Sharon er en tøff plante. Den trives i full sol eller lett skygge, i fuktig, godt drenert jord høy i organisk materiale, men det er så tilpasningsdyktig det gror godt selv i tørr, kompakt urbane hager. Rose of Sharon er sjelden plaget av skadedyr eller sykdommer, selv om gamle busker utvikle stilk cankers, et tegn på at anlegget er synkende og bør skiftes ut med en ny prøve. En varme elsker, rose av Sharon er sent å blad ut på våren. Det blomstrer på den aktuelle sesongens tre, slik at du kan beskjære det tungt tidlig på våren for å kontrollere størrelse eller form. Rose of Sharon er hardfør i US Department of Agriculture soner 5 til 8.

Velge en gjødsel


Rose av Sharon fordeler fra to ulike gjødsel formuleringer. For sin våren fôring, bruk en lett påføring av et balansert gjødsel som 10-10-10 eller 10-20-10. I midtsommer gi den et løft med en lav-nitrogengjødsel som 0-10-10. Rose of Sharon er mottakelig for bud slipp og bladlusangrep hvis over-matet, så vær forsiktig med gjødselmengder.

Når skal Gjødsle


Som med alle løvfellende busk, rose av Sharon innledende våren fôring bør gjøres etter at planten har brutt dvalen og bladene dukker opp, da dette er den mest effektive tid til å gjødsle. Du kan mate anlegget sent i høst eller tidligere på våren, men disse feedings er mindre effektive, som planten ikke er i aktiv vekst og noen av gjødsel næringsstoffer vil lekke bort før planten absorberer dem. Fôring busken en gang i midtsommer med en lav-nitrogengjødsel oppfordrer fortsatt blomst produksjon.

Forholdsregler


Å hindre etseskader på røtter, bør jorda rundt noen plante være fuktig før du mate. Hvis været har vært tørr, vanne busken godt dagen før du planlegger å gjødsle. Etter påføring av en granulær gjødsel, vann igjen for å flytte gjødsel ned i jordsmonnet. Følg alltid anvisningen på pakken nøye for riktig mengde produkt å bruke. Med gjødsel, er mer ikke bedre.

Hvis du får massevis av bladvekst, men noen blomster, busken er enten ikke får nok sollys eller det blir for mye nitrogen. Sørg for at plenen gjødsel ikke blir brukt over hele busken rotsonen.