Hovudside

Hvorfor Carpet Bubble Etter Steam Rengjøring?

by Walther

Oversikt


Teppe Backing


I de fleste tilfeller, bobler som dannes i teppet er en naturlig reaksjon på varme og fuktighet som har blitt sprøytet inn i teppe stiftelser med damp rengjøring. En damp renere fungerer ved å skape et miljø med svært høyt trykk og veldig varmt vann som har blitt omgjort til damp. Varmen fra dampen løsner de mer gjenstridige flekker og fet skitt fra fibrene i teppet, løsne sine obligasjoner, mens høytrykks blasts partiklene fra hverandre og suger dem tilbake opp i støvsugeren. Dette fungerer godt for å fjerne skitt, men det har også noen utilsiktede bivirkninger.

Når tepper er først installert, de er festet til gulvet via sin støtte, eller undersiden av teppet som samhandler med lim som brukes til å feste det. Teppet backing er delt inn i to deler: den strukturelle delen, som holder teppet fiber på plass, og den sekundære delen, som gir støtte og isolasjon til teppet. Noen typer underlag er laget av naturlige fibre for å fremme miljøvennlige materialer, men mange er laget av polyuretan, en type svært fleksibel plast.

Damp rengjøring Warping


Tepper boble opp eller lage små flekker av hevelse teppe av flere grunner etter rengjøring. I motsetning til det mange tror, ​​det har ikke så mye å gjøre med innestengt luft som det gjør med teppet selv og hvordan den er laget eller installert. Andre skader kan oppstå med damp rengjøring, såsom teppe vridning, men disse er mer permanente og kostbare endringer. Ulltepper, for eksempel, kan bli permanent rynket ved at damp-renset og tørket ut feilaktig. Tre under tepper kan også bli skjeve, noe som fører til permanente svinger i teppet som er forskjellige fra de midlertidige hevelser.

Bobler i kompet


Polyuretan kan være kondensert inn i mange forskjellige former med forskjellige egenskaper i en fabrikk innstilling, ved hjelp av trykk og varme. Når de utsettes for tilsvarende betingelser på nytt, har en tendens til å forskyve plast. Den varme og trykk som damp renere sender ned i teppet påvirker ofte polyuretan backing selv, og gjør det mer smidig enn det var ment å være, og bøye det i nye former. Som et resultat av teppet i seg selv spenner, skaper bobler og lommer hvor det varme vridd teppe basen er ikke lenger på linje parallelt med gulvet. Som tepper tørr og varmen forsvinner, disse boblene tendens til å forsvinne, og polyuretan går tilbake til den form den var opprinnelige rollebesetningen i. Men noen ganger, noen bobler fortsatt, og i dette tilfellet profesjonell teppe montører er kalt tilbake i for en "re-stretch", der teppet er kuttet og ombygget til gulvet, strekker ut noen fordreining.