Hovudside

Er Canna Lilies Relatert til Bird of Paradise Plant?

by Walther

Er Canna Lilies Relatert til Bird of Paradise Plant?

Canna liljer og fugl av paradis planter ikke er direkte relatert. De er knyttet i den forstand at de er vaskulære, frø bærende blomster. Dette betyr at de er en del av planteriket som har en god vann og næringsstoffer ledningssystem, som gjør at alle karplanter å vokse oppreist.

Betraktninger


Begge Canna liljer og fugl av paradis planter er relatert til banan planter. Cannas er også relatert til ingefær planter, mens fugl av paradis er relatert til den reisende treet. Begge plantene vokser fra en lignende rot struktur kalt en rotstokk.

Cannaceae


Canna liljer (Canna x Gener) tilhører den Cannaceae familien. Dette anlegget familien inneholder én slekt (Canna), som omfatter 10 arter. Alle disse kraftige planter har et ytre vokslaget som dekker de blader og blomster.

Strelitziaceae


Bird of Paradise planter (Strelitzia reginae) er medlemmer av Strelitziaceae familien. Denne familien har tre genuses (Strelitzia, Ravenala og Phenakospermum) med bare syv arter. Den Strelitziaceae familien produserer en fuglelignende blomst med woody kapsel-lignende frukt.