Hovudside

Ground Planter for Bratte Banker

by Walther

Ground Planter for Bratte Banker

Du kan bruke bakken dekker å gi den bratte bank i nærheten av ditt hjem eller i landskapet et friskt nytt utseende. Bakken dekker skjule harde nakne jord, og de også forhindre mer verdifull matjord fra trekke bort fra banken. En rekke av bakken dekker trives i bratte banker, og de kan både myke og avgrense utseendet på landskapet.

Bugleweed


Kjent vitenskapelig som Ajuga reptans, vokser dette bunndekkende til en moden høyde som er mellom 4 og 12 inches. Det er en fruktbar grower som kan ta over området, så plante den sparsomt eller gjøre det den primære bunndekkende at du holder på skråningen. Det gjør godt på fuktige skråninger og trives i solseil. Blomstene er en blek lavendel blå, og bladverket er bronse-lilla i fargen.

Liljekonvall


Liljekonvall, kjent vitenskapelig som Convallaria majalis, er en urt som vokser opp til 8 inches høy. Det griper godt til bratte banker, og i henhold til West Virginia University Extension, kan det trives i dårlig jord. Det tåler sol eller skygge, og den produserer duftende, klokkeformede hvite blomster som vike for røde bær om høsten. Å holde det ser sitt beste, plante det på et sted hvor det er mye av avrenningsvann fra banken.

Søt Fern


Søt bregne er kjent vitenskapelig som Comptonia Peregrina, og det er en busk som når en full høyde mellom 2 og 4 meter høy. Det har velduftende blader med små, uanselige hvite blomster. Det gjør godt i sure, sand eller torvjord og krever ikke gjødsling. Søt bregne krever fullt lys. Ifølge Massachusetts Office of Coastal Zone Management, er det et ideelt valg for bratte sandbanker med dårlig jordkvalitet, som sin masse av underjordiske stengler holder jorda fra å vaske bort.

Switch


Switch er kjent som Panicum virgatum, og det er en flerårig gressbak- cover som vokser til en full høyde på mellom tre og seks meter høy. Den produserer Lacy spray av rødlilla frø hoder, og de lyse grønne bladene blir gule i høst. Det gjør godt på tørre og grunt jordsmonn og det tåler dårlig drenering godt. Den har dype fibrøse røtter, og i henhold til Massachusetts Office of Coastal Zone Management, er det en effektiv jord stabilisator i bratte banker.