Hovudside

Som rengjøringsprodukter inneholder ammoniakk?

by Walther

Som rengjøringsprodukter inneholder ammoniakk?

Ammoniakk er en naturlig forekommende gass som ikke har noen farge, men en meget stikkende lukt. Gassen er en nitrogenkilde, som i det rette miljøet, er et viktig næringsstoff for plante- og dyreliv. Ammoniakk kan finnes i jord, luft og vann. Ammoniakk har en rekke bruksområder, inkludert å være en viktig del av mange innenlandske rengjøringsprodukter.

Ammoniakk i Nature


I naturen, er ammoniakk absorbert av planter og dyr, og ikke bruke for lang tid på maten syklus. Bakterier i tarmene til dyr skape ammoniakk, som er grunnen til områder med en konsentrasjon av animalsk avfall, for eksempel gårder eller boliger med mange katter, har ofte en sterk lukt av ammoniakk i luften. Ammoniakk ikke skader miljøet, som det er en naturlig del av den planet økosystemet. Det kan være skadelig for mennesker i høye konsentrasjoner, men.

Helseeffekter av ammoniakk


Fordi ammoniakk forekommer naturlig, nesten alle er jevnlig utsatt for små mengder av det. Et potensielt skadelig konsentrasjon av ammoniakk er alltid angitt ved den kraftige lukten som følger med gassen. Ammoniakk kan forårsake rennende og kløende øyne, irritere svelg og gjøre puste smertefull. De med allergi og astma er mer følsomme for virkningene av ammoniakk enn andre. Hvis konsentrert ammoniakk berører bar hud, kan det føre til brannskader; hvis det kommer i øynene, kan det føre til permanent skade. For de som overeksponert for høye konsentrasjoner av ammoniakk, alvorlig lungeskade, eller dødsfall kan forekomme.

Typiske bruksområder for Ammoniakk


Ammoniakk er omgjort til en flytende og brukes til å befrukte avlinger og jord. På grunn av sin stikkende lukt, er ammoniakk et kjerne bestanddel av luktende salter, som brukes til å vekke folk fra besvimelse lukt og for å forbedre mental årvåkenhet. Den vanligste formen for ammoniakk som mennesker møtet er flytende ammoniakk i industri-og husholdning rengjøring produkter. Ammoniakk er ofte funnet i rengjøringsprodukter i form av ammoniumhydroksyd.

Hjem Produkter som inneholder ammoniakk


Vinduer, gulv polering voks, avløp rengjøringsmidler, toalett rengjøringsmidler, bad rengjøringsmidler, multisurface rengjøringsmidler, glass-, ovnsrens og rustfritt stål rengjøringsmidler alle inneholder ammoniakk. Ammoniakk er en sentral komponent i en rekke produkter, vanligvis i en destillert form. Du kan kjøpe full styrke ammoniakk på drugstores og Oppussing butikker, selv om fortynning anbefales.

Hvorfor Ammoniakk?


Selv om store konsentrasjoner av ammoniakk kan irritere lungene, nesen, munnen og øynene, er det en billig og effektiv måte å rense et hjem. Det renser glass og speil til en glitrende, stripefrie glans; fjerner såpe avskum og mugg på bad; desinfiserer benkeplater, kjøleskap og andre hvitevarer; og fjerner nesten alle slags beis, sot og skitt buildup i hjemmet. Fortynnet med vann og brukes i moderate mengder i godt ventilerte områder, er ammoniakk en relativt trygg rengjøringsprodukt.