Hovudside

Hvordan bli kvitt Mold Fra Baderom Tile

by Walther

Mold kan streiken hvor som helst, men det blomstrer i fuktige miljøer. Dette forklarer hvorfor din bad flis kan ha blitt et fristed for mugg. Hvis venstre ukontrollert, kan mold skade ditt hjem, forurense vann, og forårsake helseproblemer, inkludert allergiske reaksjoner og til og med astmaanfall. Mens mugg kan være skadelig, er det mulig å rydde og styre det selv hvis området dekket ikke overstiger ti kvadratmeter.

Bruksanvisning


•  Dress i gamle klær og bruke briller, hansker, og en respirator eller ansiktsmaske ved rengjøring mold. Etter disse vernetiltak vil redusere din utsettes for luftbåren mugg og redusere sjansene for irritasjon. Aldri la mold kommer i kontakt med bar hud.

•  Lag en pasta ut av sitronsaft, natron, og litt vann. Bruk denne lim til mugne fliser og fugemasse. Skrubb området kraftig med en hard stritter tannbørste. Skyll pastaen bort med varmt vann.

•  Påfør hydrogenperoksyd fortynnet med vann direkte til eventuelle gjenværende flekker. Tillate at dette skal sitte i 20 minutter og skyll med varmt vann. Gjenta om nødvendig. Ikke bruk hydrogen peroxide på farget fugemasse da dette kan føre til bleking. For farget fugemasse bruke et mildt rengjøringsmiddel i stedet for hydrogen peroxide.

•  Tørk grundig med en myk hvitt håndkle. Ved tørking området og eliminere fuktighet vil du i stor grad redusere sjansene for en annen mold utbrudd.

•  Reparer området som trengs hvis noen skade har blitt gjort av formen. Sørg for at alle av formen er helt borte før du forsøker å re-fugemasse eller erstatte eventuelle skadede fliser. Hvis noen mold er igjen, vil det spre seg under den nye fliser og fugemasse forårsaker alvorlig skade.

Tips og advarsler


  • I alvorlige tilfeller av mugg eller mugg som dekker mer enn ti kvadratmeter anbefales det at du tar kontakt med en profesjonell rengjøring før du forsøker å rengjøre området selv.
  • Mold kan utløse astmaanfall hos noen individer, hvis du har astma unngå eksponering til eller kontakt med mugg.