Hovudside

Slik fjerner maling fra ferdig tre

by Walther

Slik fjerner maling fra ferdig tre

Det er tre måter å fjerne maling fra tre: hånd (mekanisk), med kjemikalier eller med varme. Kjemikalier er ikke et godt valg hvis du ønsker å bevare finish av tre, fordi de vil skade eller fjerne det slutt. Mekaniske og varmebaserte metoder er et bedre valg, selv om du må bruke varmen nøye for å unngå å skade finishen på treverket.

Bruksanvisning


•  Rengjør malt tre med varmt såpevann. Det er faktisk lettere å fjerne malingen som er ren enn maling som er skitten eller fet.

•  Puss av malingen. Dette er best for tre som er rett og ikke buet eller skåret. Begynn med grovt sandpapir. Når tre korn begynner å dukke opp, for å bytte til middels grad eller fint sandpapir unngå skade på tre finish. Det er lettere å bruke en slipemaskin enn sand for hånd.

•  Vask av sand og støv. Hvis flekker av maling gjenstår, bruke et stykke sandpapir for å forsiktig sand dem av.

•  Hvis du ikke ønsker å sand den av, bruk en varmepistol for å fjerne malingen. Sikte pistolen mot malingen til den begynner å krølle, peeling eller blemme. Sett det på avstand der malingen er forsiktig peeling og ikke koke eller blemmer, som det kan skade overflaten på veden.

•  Bruk en malingsskrape etter varmepistol for å fullføre peeling av de resterende maling. Hvis du er forsiktig, kan du unngå å skade finish, spesielt hvis det er bare beiset tre. Hvis det har blitt lakkert, dette kan være vanskeligere.

Tips og advarsler


  • Hvis du mistenker at malingen du skal fjerne kan inneholde bly, bære en maske og kast av malingsrester ordentlig. I tillegg bruker kjemikalier i stedet for varme eller mekaniske midler, da disse vil skape bly støv. Selv om kjemikaliene kan ødelegge finishen på treverket, er det å foretrekke å refinish tre i stedet for puste bly støv og røyk.