Hovudside

Norge Spruce Varianter

by Walther

Norge Spruce Varianter

The Norge gran er et eviggrønt tre som vokser til en høyde på 80 til 100 meter og en bredde på 25 til 40 fot. Det er mange mindre varianter av Norge gran som er godt egnet for bruk i hverdagen landskaps. Fugleredet gran er ofte brukt som en stiftelse busk. Little Gem kan plantes som en aksent busk eller et midtpunkt i en blomsterhage. Inversa er nyttig som et bunndekke busk eller tre.

Fugleredet


Nidiformis, også kjent som Fugleredet gran, er en rekke av Norge gran som vokser til mellom tre og seks meter høye med en maksimal bredde på ca 10 meter. Det er en langsom voksende, rund busk gran, og nådde en høyde på bare en fot og bredde på to meter på 10 år og maksimal størrelse på 20 år. Det er ofte brukt i boliglandskaps. Grenene vokser i en lagdelt vane, danner en lav deprimert område på toppen av busken, som er hvorfor det er referert til som "fuglerede." Nålen typen løvverk er medium grønn eller grå grønn i fargen. Fuglereir ikke produsere kongler.

Little Gem


Little Gem er en dverg, kompakt Norge gran utvalg som vanligvis bare vokser til en høyde på 12 inches og en bredde på 18 til 24 inches, men av og til vokser til en høyde på to meter og en bredde på 2 til 3 meter. Vekstraten er svært treg, i snitt bare 3 inches per år. Den har et tett voksende vane at noe ligner en pute. Lille perlen er ofte brukt i kunsten å Bonsai. Nålen typen løvverk er lyse grønt når nye, gradvis snu mørk grønn og blank som den modnes til en lengde på bare 1/2 til 3/4 tommer. Little Gem ikke produsere kongler.

Inversa


Inversa er en allsidig Norge gran utvalg som kan dyrkes som en busk eller et tre. Når igjen å vokse naturlig, med det nå en høyde på bare 1-1 1/2 meter, men vil spre seg til over 10 meter bred. For å oppnå et tre form, må det satset opp og trenet til å vokse vertikalt. Sine lange grener henge ned i en gråtende vane som gir treet danner et interessant utseende som ligner spansk mose. Når trent og dyrket på denne måten treet vil modnes til en høyde på 30 til 40 fot. De to tommers lang furu grønne nåler dekke grenene. Inversa har også en meget tett rotsystem som kan være svært grunt. Denne typen gran produserer kongler som spenner fra 3 til 6 inches lang.