Hovudside

Hvordan lage Levíes

by Walther

Hvordan lage Levíes

Hjemmelagde diker er enkle vegger laget av komprimert jord og dekket med plast som kan beskytte ditt hjem fra den destruktive kraften av en flom. I en nødssituasjon må du bruke hva materialet du har tilgjengelig, men med nok varsel, kan du få leire, et materiale som er kjent for å være tette, eller andre fine materialer som sand. Bygge en skrøpelige Levee er hard, fysisk arbeid, men alt arbeidet vil være verdt det hvis demningene står å lagre hjemme.

Bruksanvisning


•  Planlegg anleggsområdet. Gi deg selv muligheten til å bygge den høyere og bredere ved å finne det langt nok fra hjemmet ditt.

•  Clear stedet av matjord, og hvis du har tid, busker og annet organisk avfall for å holde materialet du bruker til å bygge Levee homogen.

•  Grav et 1- til 2-fots grøft på anleggsområdet. Gjør grunnlaget ved å fylle grøften med leire eller din mest ugjennomtrengelig materiale. Dette grunnlaget vil redusere sjansene for underseepage --- vann strømmer under en Levee som kan føre sin kollaps.

•  Thrust sponplater flere meter ned i bakken. Pile jorden rundt det og kompakt det med føttene. Wood forringes over tid, men som et midlertidig tiltak, denne "cutoff veggen" vil bidra til å styrke din demningene.

•  Pile leire eller hva jord du har på din anleggsområdet. Kompakt jord i 6-tommers trinn. Bygg Levee tre ganger bredere enn den er høy. Gjør veggen av demningene flat siden en bratt skråning er vanskeligere for vann å trenge gjennom. Tar sikte på å bygge din Levee minimum 2 meter høyere enn de flomvann crest estimater. Hvis tiden tillater det, prøver å bygge din demnings flere meter bred.

•  Dekker ditt Levee vannvendt side med plast ark for å forbedre vanntetthet. Forankre plast foran Levee med sandsekker eller steiner. Rull plast til toppen av demningene. Plassere flere sandsekker eller steiner på toppen av demningene. Lapper overflødig plast i 3-fots intervaller, plassere foldene fra nedstrøms til oppstrøms.