Hovudside

Slik Care for en Potted Rose Tree

by Walther


Tre roser, også kalt rose standarder, er "produsert" rose planter, ikke naturlig forekommende planteformer. En buskete rose variasjon, enten miniatyr eller normal størrelse, er podet på en lang, rett opp stammen, forming utseendet på et lite tre full av roser. Disse populære prøve roser er dyrere enn vanlig rosebusker, så beskytte investeringen din ved å ta godt vare på anlegget.

Bruksanvisning


Summer Care


•  Site din potte tre steg i et sted som mottar full sol, eller minst seks timer med direkte sollys daglig. Unngå å plassere rosen i en forblåst sted, som for eksempel hjørnet av huset ditt.

•  Vann tre roser ofte nok til å holde jorda fuktig, og vann på røttene, ikke ovenfra. Du må bruke en beholder med god drenering for å hindre rot råtne. Container-vokst roser trenger vanning oftere enn de plantet i hagen senger.

•  Mulch toppen av beholderen for å bevare fuktigheten i potten. Ved hjelp av et organisk materiale, slik som furubark vil også bidra til å berike jorden.

4 Før plantene ofte med en gjødsel formulert for roser. Følg anvisningen på pakken nøye for søknadsbeløp. Begynne å gjødsle rosene på våren når ny vekst begynner å vise.

•  sviske som du gjør med rose, ved å kutte brukt blossoms tilbake til en fem-brosjyre blad. Lag en skrå kutt like over en utadvendt knopp. Fjerne suckers fra røttene, samt ødelagt eller syke greiner, når sett. Desinfisere beskjæringssakser mellom kutt ved å dyppe i alkohol eller en løsning av en del blekemiddel til 9 deler vann.

•  Kontroller ofte for tegn på sykdom eller insektskader, og hvis det blir funnet, spray med en soppdreper eller insektmiddel formulert for roser. Mange rosedyrkere bruke en alt-i-ett systemisk rose omsorg produkt, som kombinerer gjødsel, soppdreper og insektmiddel i en blanding som er brukt til røttene regelmessig.

Winter Care i kalde omgivelser


•  Stopp beskjæring og gjødsling rosen etter september, ifølge Maryland Rose Society. Dette gjør at treet steg å gå i dvale i en naturlig måte, forbereder det for kaldt vær.

•  Rengjør ut eventuelle rester fra beholderen for å forebygge sykdom eller insekter fra overvintring i nærheten av din rose.

•  Flytt beholderen til et skjermet bygning, for eksempel et uoppvarmet garasje. Hvis du ikke har et slikt område, flytte anlegget like ved huset.

•  Beskytt stammen og pode fagforeninger på treet steg ved å pakke dem med rørlegger er skum rør-isolasjon, som er tilgjengelig på jernvareforretninger. Fest isolasjonen med duct tape. Bruke tilleggsisolasjon, om nødvendig, for fullstendig å beskytte de podede foreningene. Det vil en pode på toppen, der stammen tiltrer blomstring delen av busken, og det kan også være en på jord nivå.

•  Mound løv eller annet løst materiale rundt beholderen for å beskytte røttene. Bruke strie, styrer eller hønsenetting å inneholde bladene. I ekstremt kalde områder av landet, utvide dette blad beskyttelse hele veien opp anlegget, som dekker de øvre delene samt røttene.

•  Fjern rose som dekker våren, etter frosten, men før ny vekst begynner. Det er best å fjerne belegget i trinn i løpet av flere dager.

•  Beskjær av noen døde grener eller stammer linje i midten av anlegget. Purdue University anbefaler å kutte de resterende canes tilbake til 8 til 12 inches. Beskjæringssakser mellom kutt alltid desinfisere.

•  Top-kle jord i beholderen med en 1- til 2-tommers lag av kompost eller annet organisk materiale. Vann godt.