Hovudside

Er det ok å bruke mulch rundt tomatplanter å kontrollere ugress?

by Walther

Er det ok å bruke mulch rundt tomatplanter å kontrollere ugress?

Tomater vil vokse i enhver hage så lenge det er sol og varmt. Det er viktig å holde jorda rundt tomater godt luket, spesielt når planten er ung. Ugress vil vokse raskere enn dine tomatplanter, slik at de kan kjøre forbi dem og stjele behov for næringsstoffer og sollys. Mulch kan brukes hindre ugress.

Mulch som ugrasbekjempelse


Etter hakking eller trekke ugress rundt dine tomatplanter for hånd, legge mulch til området rundt plantene. Ugressfrø trenger lys for å spire og vokse, og legge mulch vil hindre lys fra å nå ugressfrø. Dekker området helt med 2 til 4 inches av mulch, men la noen få inches rundt stammen av tomatplante klar.

Typer av Mulch


Kjøpe bartre mulches fra en lokal drivhus å bruke rundt tomatplanter. Du kan også bruke mulch materialer fra egen hage. Løv og gress er to vanlige materialer. Rake løv deretter kjøre gressklipperen over dem for å makulere dem, og deretter bruke som mulch. Samle gress utklipp i en gressklipper bag og bruke gresset som mulch. Ikke bruk gress som har blitt behandlet med plantevernmidler, ellers vil du forurense hagen din. Avis, papp, halm, høy og kompost kan også brukes til å lage organisk mulch.

Fordelene av Mulch


Mulch reduserer fordamping av vann slik at jorda rundt dine tomatplanter vil holde seg fuktig lengre. Det hjelper også å varme opp jorda rundt planten. Organisk mulch vil brytes ned over tid, og skal være slått i henhold til å legge næringsstoffer til hagen din etter vekstsesongen. Mulch bidrar også til vekst av meitemark, som legger næringsstoffer til jord.

Ulemper av Mulch


Mulch kan fremme sopp og sykdom, særlig hvis det holder jorda for fuktig. Snegler og mus elsker mulch, så bør du vurdere andre måter å kontrollere ugress hvis du bor i et område hvor disse skadedyr er vanlig. Vær nøye med å velge mulch materialer som ikke skade dine tomatplanter. For eksempel, barnåler er sure og kan gjøre det vanskelig for dine tomater å vokse.