Hovudside

Bør jeg bruke Flat eller Semi-Gloss Paint på stueveggene?

by Walther

Bør jeg bruke Flat eller Semi-Gloss Paint på stueveggene?

Du kan gi et nytt utseende til stuen din ved å male veggene. I tillegg til å velge farge, må du bestemme hvilken type lakk som skal brukes. Hjem interiør er ofte malt med flate og semi-gloss maling. Når en av disse er ferdig kan brukes på stue vegger, kan valget du gjør avhenger av tilstanden til veggene, mengden trafikk rommet mottar og dine personlige dekorere preferanser.

Glans


Sheen refererer til den reflekterende kvalitet eller glansen av maling etter at den tørker. Høyglanset maling har størst glans, med halvblank maling være et steg ned i Luster. Flat maling har minst mulig glans mens halvblank maling reflekterer lyset mer enn flat maling. Hvis du vil ha et elegant utseende med dempet belysning, bruk en flat maling. På den annen side, hvis du ønsker å gjøre rommet virker mindre formell eller skape dramatiske lyseffekter, bruk en halvblank maling.

Tekstur


Teksturen av en blank maling på en vegg er glatt. Mens flat maling tørker jevnt, det har ikke den glatte følelsen av halvblank maling. Begge typer malte vegger er vaskbare, men en fuktig klut eller svamp vil bevege seg over en halvblank overflate lettere enn en malt med flat maling, noe som kan være av betydning i et rom med høy trafikk og hyppige fingeravtrykk på veggen, for eksempel en oppføring område eller en barnebok soverom. Veggene i stue, men generelt krever mindre rengjøring og en flat maling er egnet for dette området.

Defekter


Fordi blanke malinger reflekterer mer lys enn flate maling, de også avsløre ujevnheter i veggen lettere. Hvis stueveggen er i perfekt stand, enten semi-gloss eller flat maling er akseptable. Men hvis stueveggen har noen sprekker, pocks eller skade, er flat maling et bedre valg siden det ikke vil trekke oppmerksomhet til de feilene. Du kan fortsatt ønsker å reparere skader på en vegg før male det, skjønt, siden selv flat maling vil ikke helt skjule problemene.

Holdbarhet


Semi-gloss og høyglanset maling er generelt mer slitesterk enn flate maling. På grunn av dette, er glossy maling hyppig brukt på områder av et hus som er utsatt for høy trafikk, for eksempel trim rundt døråpninger. Stue vegger, derimot, er ikke like sannsynlig å bli berørt eller skadet. For en fin kontrast i maling, bruk en flat maling på stueveggene og en halvblank maling på trim.