Hovudside

Hva er gode Desert Flowers?

by Walther


Ørkenen kan virke som et tøft sted å vokse blomster, men med riktig planting plassering og utvalg arter, kan du nyte en ørken blomsterhage året. Selv om mange tradisjonelle årlige blomster som petunia, Zinnia og stemorsblomst kan plantes i ørkenen, er deres blomst periode vanligvis kuttet kort av enten varme eller kulde. En årlig blomst seng er mye arbeid, så du trenger å bytte ut planter fire ganger i året. Stauder er lettere å vokse og vil gi deg glede i mange år før du trenger å erstatte dem. Hvis du plante en rekke arter, vil det være noe som blomstrer hele året. Disse plantene er for det meste tøffe innfødte, så ingen jord endringer er nødvendig.

Stauder med Gule blomster


Ørken ringblomst (Baileya multiradiata) er en Wildflower innfødt til Southwest som blomstrer det meste av året i milde klimasoner. Det er hardfør i Sunset Zone 10. (Sunset Publishing har brukt sine egne klimasoner i over 35 år for å ta klima i vest.) Denne solfylte gul blomst har sølvgrå blader. Plant i fullt solen.

Sjokolade blomst (Berlandiera lyrata) er en annen Southwest innfødte flerårig og virkelig gjør lukt (og smak) som sjokolade. De tusenfryd-lignende blomster har sjokolade-farget sentre. Sjokolade blomst foretrekker filtrert skygge, for eksempel under et mesquite treet. Det reseeds seg lett. Det er hardfør i Sunset Zone 10.

Angelita daisy (Hymenoxys acaulis) er en annen Southwest innfødte staude med medium grønt bladverk og gule tusenfryd-lignende blomster. Angelita daisy foretrekker ettermiddag shade.It blomster fleste av året.

Stauder med Rosa blomster


Gaura (Gaura lindheimeri) er en semi-eviggrønne sørvest innfødte staude som har rosa til hvite og rosa blomster på lange stilker. Sin luftig kvalitet passer sitt andre felles navn, 'Whirling Butterflies'. Gaura blomstrer fra sommeren gjennom fall.It er hardfør i Sunset Zone 10. Gaura foretrekker filtrert eller ettermiddag skygge.

Parrys Penstemon (Penstemon parryi) har varme rosa blomster som blomstrer om våren. Det foretrekker filtrert eller ettermiddag skygge. Parrys penstemon er en innfødt til sørvest ørkener, og er hardfør i Sunset Zone 10. Det vil reseed lett.

Stauder med Røde blomster


Firecracker penstemon (Penstemon eatonii) har lyse røde blomster på en lys grønn plante. Det er en sørvest ørken innfødte, hardfør i Sunset Zone 10. Plant kinaputt penstemon i full sol til delvis skygge. Det reseeds også lett.

Coral penstemon (Penstemon superbus) er en innfødt til sørvest ørkener, med blå-grønne blader og korall røde vårblomster. Som alle penstemons, tiltrekker det kolibrier.

Staude med lilla blomster


Moss verbena (Verbena pulchella) er fra Sør-Amerika, og hardfør i Sunset Soner 12 til 13. Bladene er mørkegrønne, med lilla blomst klynger vises fra våren gjennom høsten. Moss verbena kan dra full solen.

Staude med Oransje blomster


Globe mallow (Sphaeralcea ambigua) er en Sonora-ørkenen innfødte. Det er hardfør i Sunset Zone 10. Globe mallow blir større enn de andre artene som er nevnt ovenfor, så er mer busk-aktig på tre meter høy og bred. Den grå-grønne blader sport oransje (og noen ganger rosa, hvit eller lavendel) blomster hele sommeren.