Hovudside

Hva kan brukes til å stoppe rust fra Fortsetter til skjemaet nederst av et badekar?

by Walther

Hva kan brukes til å stoppe rust fra Fortsetter til skjemaet nederst av et badekar?

Hvis du har rust flekker på bunnen av badekaret, er du ikke alene. Dette er en vanlig foreteelse og hvis behandles tidlig, er vanligvis ikke et stort problem. Når du oppdager hva som forårsaker rust, kan du deretter hindre den fra forming igjen.

Rust


Rust er faktisk en kjemisk reaksjon mellom jernet som finnes i metaller, og oksygen som finnes i vann. Hvis man har en eldre kar, kan den rustdanning på bunnen av karet være forårsaket av jern som finnes i sluklokket. Men siden de fleste vasker og kar i dag har rustfri avløp dekker, kan det være vann som forårsaker rust i stedet.

Hardt vann flekker


Rust kan også være forårsaket av overflødig jern finnes i hardt vann. Vannet ofte samler seg på bunnen av karet og er tregere å fordampe. Hvis du har rustproblemer i andre områder av hjemmet - som for eksempel i kjøkkenvasken, bad vask og i vaskerom - sjansene er du har hardt vann. Derfor vurdere å ha vann testet av en lokal lab for å se om vannet ditt har mer enn 0,3 ppm jern, som er merket der rust blir et problem. Bedrifter som selger vannfiltreringssystemer noen ganger sjekke vannet for hardhet også, ofte gratis.

Forebygging


Hvis du har en overskytende beløp av jern i vannet ditt, bør du ha en vannbløtgjøringssystemet installert i ditt hjem. Ellers etter bading eller rengjøring av karet, hell ca 1 liter flaskevann eller vann fra en venns hus i avløpet for å skylle den hardt vann unna. Om vannet er hardt eller avløpet er gammel og ikke rustfri, tørk den renne dekning med en fille etter bruk av karet. Du kan også erstatte avløpslokk med en versjon i rustfritt stål eller annet rustfrie dekselet. Et annet alternativ er å belegge dekselet med en vanntett anti-rust maling.

Fjerning


Å fjerne hardt vann eller rust flekker, rense karet og renne område med eddik eller sitronsaft. Kommersielle produkter selges også til å fjerne rust og hardt vann flekker og ofte fungere godt. En bil del smøremiddel, som WD-40, kan også rense rust fra metall. Spray den på, deretter skrubbe avløpslokk med stålull. Imidlertid ikke, rengjør rust flekker med blekemiddel. Bleach vil sette i rust flekker permanent.