Hovudside

Hvordan Grow Calamondins

by Walther

Hvordan Grow Calamondins

Calamondin, også kjent som calamansi, er en sitrus frukt innfødt til Kina. Introdusert til USA som en '' syre oransje '' circa 1900, er calamondin vokst pryd flere enn for frukten selv. Det blir ofte dyrket som en uteplass tre eller hekk. Treet varierer i høyde 6-25 meter høye. Det utvikler ofte en svært lang taproot. Calamondin er mer tolerante overfor kulde enn de fleste sitrusplanter, og kan overleve temperaturer ned til 20 grader F. Den lille, oransje frukten, omtrent en tomme i diameter, er spiselig, men ganske syrlig.

Bruksanvisning


•  Plant calamondin som en frøplante i begynnelsen av regntiden. Velg en kul, forhøyet område som mottar full sol eller delvis skygge. Selv calamondin kan dyrkes fra frø, er det vanligvis bedre å plante det som en frøplante. Frøplanter kan fås fra de fleste Department of Agriculture statlige etater.

•  Fyll beholderen med en blanding av jord og kompost. I sentrum, grave et hull omtrent tre ganger størrelsen på calamondin rot ball. Plasser forsiktig frøplante i potten og dekke sine røtter med jord.

•  Vann anlegget hver morgen før det er etablert. Etter flere uker, den bare når toppen tomme av jord blir vann tørr.

•  Gjødsle tidlig på våren med en slow-release granulert gjødsel. Bruke vannløselig gjødsel månedlig i løpet av sommeren.

•  Flytt treet innendørs før den første frosten i områder med vintertemperaturer under 20 F. Gjødsle månedlig om vinteren med en halv styrke vannløselig gjødsel.

Tips og advarsler


  • En frøplante calamondin vil bære en årlig avling av frukt som begynner om to år etter at den er plantet. Det bærer blomster sammen med sin frukt.
  • Den calamondin frukt, som er produsert i overflod fra november til juni tar nesten et år å bli oransje. Hvis frukten vil bli spist, bør det høstes når den er halvt-oransje, som den helt oransje-farget frukt er noen ganger overmoden.
  • Fjern frukten fra treet for hånd eller med saks, ta vare å forlate en del av stammen festet til frukt.
  • Ikke la calamondin treet stå i vann. Det kan ikke tolerere altfor fuktige forhold. Bladene, derimot, må støvsuges eller svampet av med vann ofte. Støv igjen på bladene kan føre til midd og skala infeksjoner, som kan skade eller drepe treet.
  • Calamondin planter trives utendørs og er ikke godt egnet til innemiljø. De foretrekker temperaturer mellom 70 og 90 F. Hvis anlegget er flyttet innendørs i vintermånedene, returnere det til utendørs i løpet av de varme månedene.