Hovudside

Sink sulfat for Pecan Trees

by Walther

Sink sulfat for Pecan Trees

Native til USA og den offisielle treet til staten Texas, er pecan et stort tre - opp til 150 fot - og lang levetid, som noen i Texas er mer enn 150 år gammel. Deres levetid er et bevis på hvor lite omsorg disse trærne krever. Pecan trær trives og selv frukt uten innblanding fra mennesker. For høy kvalitet pekannøtter, men treet krever gjødsel og spesielt sink, en mikronæringsstoffer. Sink er viktig for utviklingen av pecan nøtter.

Symptomer på sinkmangel


Når en Pecan treet lider av en mangel på sink, dets nye blader mislykkes i å vokse utover et visst punkt. De krølle, og venene misfarges. Noen grener kan dø eller miste alle bladene bortsett fra for dem på spissen. Betydningen av en sinkmangel er mest tydelig i hva som kan skje med nøtter. Pecan nøtter kan være hul eller ikke så full som de burde være.

Timing


Påfør en sink bladpåsprøyting når pecan treet er i flukt med nye gul-grønne blader på våren. Spray treet enten tidlig om morgenen eller kvelden for å unngå å brenne bladene når den direkte solen treffer dem. Påfør sink hver uke frem til juni 1. Plantevernmidler kan blandes med sink hvis det er nødvendig. Følg produsentens etiketten instruksjoner om hvordan du kan kombinere de to, og bruke vernebriller og verneklær.

Verktøy


Den type sprayer du bruker avhenger av hvor mange pecan trær du har og hvor store de er. Hvis du vil bruke sink til et lite tre, er en slange-end sprøyta tilstrekkelig. Hvis du bare har noen få trær, en pumpesprøyte eller tank sprøyta fungerer godt. Dyrkere med større frukthager vil finne det mer effektivt å bruke en mekanisk sprøyta. Hvis sprøyten ikke har nok press for å nå toppen av pecan treet, bruke stige. Grundig dekning av alle deler av treet er avgjørende. Sinksulfat kommer i både pulver og flytende former, og kan kjøpes på planteskoler og hagesentre. Pecan tre eksperter på Texas Pecan anbefaler pulverisert form fordi den lagrer bedre.

Søknad


Selv pecan trær trenger lite stell, er de ikke i stand til å absorbere sink fra jorda. Av denne grunn er jord anvendelser anbefales ikke. Årlige foliar feedings av sink bidrar til å holde treets løvverk sunt og gjøre det til en bedre produsent. Les hele etiketten før blanding og påføring av sink sulfat. Spray hele treet så det er mettet med en løsning i sink og det går av treet. Sørg for å treffe toppen av kalesjen.