Hovudside

Miniatyr pæretrær

by Walther

Dverg pæretrær er kortere, mer kompakte versjoner av full størrelse pæretrær; miniatyr trær er podet med andre sortar eller typer trær for å holde den voksne størrelsen på pæretreet liten. De fleste pæretrær er semi-dverger, som holder dem kortere enn standard størrelse moden pæretrær, men likevel tillater dem å produsere frukt.

Rotstokken for Miniatyr pæretrær


Velg riktig type dverg pæretre for sine individuelle vekstforhold. Dverg pæretrær er laget ved å pode et pæretre med et annet tre; kvede er ofte brukt som rotstokken for miniatyr pæretrær, ifølge University of Maine. Problemet med grunnstammer er endringen i hardførhet og vekstforhold i den nye dverg treet. Ifølge University of Maine, miniatyr pæretrær med kvede grunnstammer er mindre vinter-hardføre enn tradisjonelle pæretrær.

Planting Plassering og omsorg


Dverg pæretrær, som andre frukttrær, vokser best i full sol der de får sollys hele større del av dagen. Sørvendte områder av hagen eller frukthage er best for miniatyr pæretrær. Veldrenert og næringsrik jord er nøkkelen til å holde en dverg pæretre sunt; fuktighet i jorda kveler røttene til treet og hindrer den fra å vokse sunt. Plant en miniatyr pæretre i et område der den mottar de optimale vekstforhold.

Beskjæring


Beskjære dverg pæretrær årlig. Ifølge nettstedet Michigan State University Extension, dverg pæretrær begynne å produsere frukt et år eller så før deres full størrelse kolleger, noe som betyr at beskjæring blir spesielt viktig. Som i full størrelse pæretrær, miniatyr pærer trenger en sentral leder gren å opptre som stammen. Konkurrerende leder grener ubalanse treet; fjerne dem. I tillegg beskjære av noen svake, skadet eller sykdoms grener å holde miniatyr pæretre sunt. Tynne ut de øvre deler av treet for å oppmuntre til ny vekst.

Fordeler


Økende en miniatyr pæretre tilbyr en rekke fordeler for gartnere. Deres mindre størrelse som gjør dem lettere å beskjære, da de øvre deler av anlegget er nærmere bakken. I tillegg kan mindre trær plantes tettere sammen og i mindre hager, som er ideelt for personer som ønsker å vokse pæretrær, men har en begrenset mengde plass til å plante dem. Dverg pærer fortsatt produsere blomstrer om våren og frukt om høsten.