Hovudside

Hva Flowers Må jeg Plant som er gode helårlige?

by Walther

Hva Flowers Må jeg Plant som er gode helårlige?

Selv om hver plante har vekst og utvinning perioder, kan flerårige blomster blomstre for hele sesonger, dvalemodus, og deretter tilbake igjen neste år. Med riktig vedlikehold og klima, kan du plante stauder bare en gang og se blomstene behage sansene året rundt. Vurdere voksende stauder som Canna liljer, goldenrods og hibiskus blomster.

Gullris


Gullris plantene vokser i klynger, noe som gjør utmerket hage grensen. De gule og gullblomstrer viser best i hardførhet soner 5 til 9, spesielt i slutten av sommeren. Goldenrods også tiltrekke sommerfugler. De vokser opp til 5 meter høy når plantet i godt drenert jord og fullt eksponert for solen. Goldenrods krever lite til middels fuktighet; 1 til 2 inches av vann en uke burde holde.

Canna Liljer


Canna liljer har store, fargerike blomster som varer under mesteparten av sommeren. De er hardføre stauder som kan overleve kaldt vær, spesielt i hardførhet sone 7b. De kan vokse opp til tre meter bred, og noen Canna sortar vokse opp til 16 meter høye i naturen. Bladene springer over natten og har en voksaktig eller skinnende overflate. Selv om buketter bare vare én til to dager, den Canna lilje stadig blomstrer nye i løpet av sesongen. Blomster er vanligvis rosa, oransje, gul eller blodrøde. Canna liljer blomstrer best i rik, godt drenert jord. De krever 1 til 2 inches av vann per uke i tørt klima og trenger organisk materiale for fôring.

Red Tropical Hibiscus


Den røde tropiske hibiscus skryte av blomster som er opp til seks inches i diameter. De har også stammer med gule støvbærere og pollenbærere, som strekker seg ut fra blomst mellomnavn. Den røde tropiske hibiscus er hardfør i sone 1 til 12, blomstrer det meste gjennom sommeren og høsten. De vokser fort, fôring av av organiske, slow-release gjødsel. De trives best i rike, godt drenert jord. Hvis dyrkes innendørs, plante den røde tropiske hibiscus i plantejord blandet med byggmester sand og torv mose.

Bearded Iris


Duftende skjeggete iris har seks kronblad: tre enn peker opp og tre som henger ned. Fuzzy linje som går i mellom bladet sett legger til "skjeggete" utseende. Den kommer i flere nyanser av rosa, hvit, gul, blå eller lilla. Selv om de blomstrer det meste i løpet av våren, noen tråder også blomstre i høst. Det er best å plante de skjeggete iris i høst i godt drenert jord som holder seg fuktig og er godt vannes i løpet av sommeren.