Hovudside

Hvordan bygge Utvendige peiser Ved hjelp av gamle vedovner

by Walther

Hvordan bygge Utvendige peiser Ved hjelp av gamle vedovner

En innendørs vedovn gir en trygg, lukket sted for branner som varmer ditt hjem og skaper en hyggelig atmosfære. Men utendørs peis har mange av de samme fordelene, som gir et sted for matlaging eller samlingssted i løpet av kjølig vær. En gammel vedovn som må byttes ut eller ikke samsvarer med ditt hjem innredning kan gi grunnlag for en ny utepeis med noen få endringer.

Enkleste metoden


Den enkleste måten å bygge en utepeis fra en gammel innendørs vedovn er å bare flytte ovnen utenfor og plassere den på et sted borte fra brennbare materialer, fjerne avtrekkssystemet til å la sin røyk stige rett til værs. Dette gir en utendørs brennkammer som vil generere varme med døren åpnes eller lukkes. Hvis vedovnen er i forfall, kan du bruke sandpapir eller stålull for å fjerne rust og korrosjon før maling og tetting med en varme- og værbestandig finish.

Delvis Demontering


Du kan slå din vedovn i en åpen peis ved å fjerne noen av komponentene. Varmeskjoldet som beskytter innervegger er unødvendig med mindre du plasserer den mot en av ditt hjem yttervegger. Toppen av vedovnen, som kan festes med skruer eller kan være en del av kroppens metall montering, er også unødvendig hvis du vil åpne flammer å koke over. Du kan forrykke døren i tillegg til å gi åpen tilgang til varme. Holde bena eller pidestall og bunn skjold vil heve din peis og holde grus eller skitt under det kjøligere. Hvis du vil at peisen skal være på bakkenivå, må du plassere et ikke-brennbart materiale under den.

Lufting


Når du flytter et innendørs vedovn utenfor, må du være oppmerksom på brann er ventilasjonsbehov. Den samme luftinnløp tillater brannen å trekke inn luft for forbrenning. Imidlertid vil ventilere røyken må behandles på forskjellige måter. Hvis du holder flue og demper festet, kan du kontrollere utgivelsen av varme og røyk gjennom toppen av peisen. Imidlertid vil avtrekket blir svært varme under bruk, noe som betyr at du kan ikke bare kjøre den langs en yttervegg. Hvis du planlegger å bygge en peis på en utendørs dekk eller uteplass, må du kanskje installere en ny skorstein eller finne peisen borte fra hjemmet ditt ved enden av dekket.

Murverk


En gammel vedovn kan bli sentrum for en tradisjonell mur utepeis. For å produsere denne typen peis, holde vedovnen i stor grad intakt, fjerne bare døren og varmeskjoldet. Blande mørtel og bruke den til å bygge en frittstående murstein eller stein skall rundt vedovnen kroppen, inkludert en murt skorstein som omgir flue. Du kan legge til en kappe eller nye dører for å inneholde brannen og gi peisen et mer ferdig utseende.