Hovudside

Hvordan ta vare på en Kong Rose Coleus

by Walther

Introdusert i 2004., det Kong steg Coleus har store levende blader. Anlegg er tilgjengelig i purpur, mosaikk, rose og rød, med gule og grønne farger sammenvevd. Coleus planter er hardføre, men de trenger litt omsorg. De vokser i skyggen, og vil gjøre det bra utendørs eller innendørs. Å vite hvordan å ta vare på en Kong steg Coleus lar deg velge hvor du skal plante den slik at den trives.

Bruksanvisning


•  Hold Coleus ut av direkte sollys. Kong steg Coleus foretrekker skygge eller morgensolen som varer bare noen få timer, og er ikke så varmt som søndag ettermiddag.

•  Legg slow-release gjødsel til jord når planting utendørs og Coleus vil vare hele sommeren. Innendørs planter trenger en ny dose gjødsel blandet inn i jorda i november.

•  Tilsett vann når jorda er tørr, men ikke over-vann eller holde jorda våt hele tiden. Stikke deg fingeren i jorda for å finne ut om planten trenger vann.

•  Bruk en saks til klipp av blomsten pigger som vil vokse på stilkene. Disse blomsterakser vil hemme veksten av planten hvis det ikke fjernes. Snip ned til bunnen av piggen. Dette bør gjøres hver fire til seks uker når piggene viser.

Tips og advarsler


  • Plante Kong steg Coleus utendørs i potter kan du ta dem innendørs før den første frosten.