Hovudside

Hvordan lage en Wood Fired Bread Oven

by Walther

Gleden av å spise brød er kraftig forbedret når du er den som gjorde det baking. Men du kan nyte opplevelsen enda mer hvis du faktisk bygget ovnen som brød ble bakt. Å gjøre en vedfyrt bakerovn er ikke en lett oppgave, men det er definitivt mulig hvis du har tid og talent. For bakeren som ikke tankene bøyd over, kan ovnen bli bygget rett på bakken. Men hvis du vil at ovnen skal være midje høy, kan du bygge den på steiner eller forkastet metall fat.

Bruksanvisning


Hvordan lage en Wood Fired Bread Oven


•  Grav et hull 6 inches dyp og 36 inches kvadrat. Fylle hullet med sand i bunnen av ovnen. Bruk en fire meter lang bit av to-by-4-tommers tre til nivå sanden. Dra 2-av-4 i en sagebevegelse på tvers av sand for å få base selv.

•  Legg den første murstein på plass på det ene hjørnet av sengen av sand, ved hjelp av forsiktighet for ikke å forstyrre sanden. Plasser neste murstein slik at den berører først murstein og er nivå. Fylles i bunnen av ovnen ved legging av murstein ned til gulvet er ferdig. Hvis noen av mursteinene er høyere enn resten, banke forsiktig på dem på plass.

•  Bruk en skuffe til å haugen 20 inches av fuktig sand på toppen av mursteinene. Lage en blanding av en-del leire til tre deler murverk sand. Leire kan være fra under matjord i hagen din, eller fra byggeplasser eller elvebredder. Bland leire og sand blanding sammen og tilsett vann til det vil holde sammen når en ball av materialet er pakket hardt og falt fra skulderhøyde. Hvis ballen bryter hverandre, trenger det mer blanding.

•  Dekk fuktig sand, på toppen og på sidene, med fuktige aviser for å holde sanden fester seg til leire blanding, deretter dekke fuktig papir med en 4-tommers-tykke lag av leire blanding. Dekk hele haugen og ikke bekymre deg om å skape en åpning.

•  La det gå minst en uke for leire tørke, deretter dytte den med en finger. Hvis en bulk vises, er det ikke tørt nok, og du må tillate en uke til å tørke. Når tørr, bruk en skarp kniv og skjære en 12-by-18-tommers bred åpning for ovnen. Fjerne sand og avis fra ovnen interiør.

•  Bygg en brann i ovnen og la den brenne i tre timer. Når sot på innsiden av kuppelen av ovnen har forsvunnet, er ovnen klar til bruk.