Hånd Krympeverktøy


Hånd Krympeverktøy

Hånd crimping verktøy er en betegnelse for metall-bearbeiding eller elektrisk verktøy som utfører oppgaven med å brette og bøye tynne stykker av metall eller plast. Mange industriarbeidere bruke alle typer av krymping verktøy, men kanskje den vanligste hånd krympverktøy av alt er kontoret stiftemaskin, som bøyer seg og kaster et tynt stykke wire (stift), så enn metallet kan binde to eller flere deler av papir sammen.

Elektriske hylser


Elektrikere og spesielt små-motor reparasjon spesialister ofte bruker elektriske kontakter for å bli med to ledninger sammen. Kontakten er et plastrør med et ledende, metallinnlegg. Etter at en wire er innsatt ved hver ende, bruker den elektriske arbeideren et krympeverktøy for å "bite" ned på hver side av kontakten. Når riktig gjort, resulterer denne enkle oppgaven i en solid elektrisk tilkobling som vil vare i svært lang tid. Verktøy som vil mesh sammen mange forskjellige tykkelser av wire. Vanligvis vil en elektriker kjøpe en presstangen som også kutter og strimler wire. Dette gjør det mulig for ham å fremstille ledningene for innsetting og krympe endene av kontaktene med samme verktøy. En annen versjon, endekoblinger, er kun brukt (kreppet) på ett sted.

Sheet Metal Hånd krympverktøy


Arbeidere som installerer runde stålkanaler for varmesystemer eller komfyr rør for vedovner ofte bruke en hånd krympetang for å gjøre den ene enden av en runde rør plass inni en annen stykke rør. Disse verktøyene kommer med tre eller fem blad. Alle bladene jobbe i motsatte retninger, og de bare bøye metall, i stedet for å kutte den.

For å montere en ovn rør, kan metallet tekniker anvende en tre-bladet krympeverktøyet, som han bruker for å foreta en bøyning i enden av en ovn rør på en gang. Arbeid fra utsiden ende, plasserer han forsiktig en bøy i metallet ved å stramme grepet om håndtaket og tvinge knivene i verktøyet sammen. Etter opparbeidelse av verktøyet hele veien rundt den ene ende av den store metallrøret, vil arbeideren har den ene enden av røret som ser ut som det er korrugert. Denne enden deretter glir inne i en annen brikke som ikke har blitt krympet og bøyd.

PEX Tubing


PEX står for tverrbundet polyetylen, et plastmateriale som brukes i interiør og underjordisk varmt og kaldt vann rør. Utviklet i løpet av 1960-tallet, kan PEX bare delta sammen mekanisk og spesielle beslag. Bruk av løsemiddel sement eller varmebehandling for å bli med PEX rør er ikke tillatt. Ofte en hånd krympeverktøy som helt glir rundt enden av røret er i bruk. Når trykket påføres, er hele enden av røret krympes samtidig. Den krympede ende blir da først lagt inn i en overgangs montering, aldri direkte inn i det andre røret.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler