Hovudside

Hvordan Trim Steel Siding

by Walther

Stål ytterkledning er ofte brukt rundt boliger og låver. Gang installert det er nesten vedlikeholdsfritt, som er en av grunnene til at det er fortsatt en favoritt blant Oppussing mavens. Fordeler med å bruke stål ytterkledning er dens holdbarhet og letthet som det kan bli kuttet. Det er flere måter å kutte stål ytterkledning, men uansett hvilken metode er brukt, er det en relativt enkel oppgave som kan gjøres på kort tid.

Bruksanvisning


•  Mål ytterkledning ark og merke det akkurat der kutt må gjøres. Plasser en T-kvadrat på mark og tegne en rett linje over hele bredden av stykket for å sikre en perfekt rett kutt.

•  Line opp tin klipp på toppen av ytterkledning. Klipp langs den markerte linjen gjennom stål ytterkledning til den er helt kuttet i to.

•  Åpne låsen i ytterkledning med en skrutrekker. Låsen er den midtre delen av sidesporet som løper horisontalt på tvers av hele stykket. Tinn klipp kan knuse denne delen av ytterkledning, som vil trenge å bli pried opp igjen når kuttet.

•  Mål avkappede ytterkledning å sørge for at riktig beløp er trimmet. Skjær den neste stykke ytterkledning i nøyaktig samme måte og fortsette til det er helt kuttet.

Tips og advarsler


  • Stål ytterkledning kan skjæres med en baufil eller skjærkraft, avhengig av typen av kuttet og stål ytterkledning anvendes. Et strømskjær er best for lange, horisontale kutt. For å kutte J-kanal, hjørnestolper eller andre typer ytterkledning trim, er det best å bruke en baufil.
  • Bruk alltid hansker når du arbeider med stål ytterkledning. Når kuttet, kan endene av ytterkledning være meget skarpe og kan lett ripe fingre eller perforere huden.