Hovudside

Hva er forskjellene mellom innendørs planter og utendørs planter?

by Walther

Hva er forskjellene mellom innendørs planter og utendørs planter?

Forskjellen mellom innendørsanlegg og en utendørs anlegg har hovedsakelig å gjøre med en plante temperaturtoleranse. Alle typer planter var opprinnelig utendørs planter, selvfølgelig, men visse planter som nå omtales som stueplanter, eller potteplanter, på grunn av deres lave toleranse for kjølige temperaturer, deres lange levetid og deres evne til å trives i containere.

Temperatur Tolarance


Planter dyrket inne er generelt arter som trives i temperaturer mellom 60 og 80 grader Fahrenheit. De fleste innendørs planter som vokser godt i dette temperaturområdet er tropiske planter. Tropiske planter nyte varme temperaturer og luftfuktighet, men at de ikke krever konstant sollys. Utendørs planter kan tolerere et større temperaturområde. USDA hardførhet Kart deler USA inn 11 hardførhet soner, alt fra sone 1 (i Alaska) til Zone 11 (i Hawaii), og utendørs planter selges med informasjon om hva sone de er egnet for.

Typer


Noen vanlige potteplanter inkluderer Gummifikentre (gummi-anlegg), Chlorophytum comosum (edderkopp plante) og aloe vera. Disse er alle tropiske planter. Populære planter for utendørs hager inkluderer dekorative trær og busker, vinranker, grønnsaker og urter, flerårige blomster (blomster som returnerer for tre eller flere år) og årlige blomster, som vokser for en sesong.

Dvalen Løpetid Forskjeller


De fleste utendørs planter har dramatisk synlige tegn på død eller dvalen. Planter visner, mister blader og forfall. Årlige planter bare vare i en vekstsesong, og flerårige planter tilbake etter en periode av dvalen. Innendørs anlegg har også en sovende periode. Innendørs anlegg vil slutte å vokse i løpet av høsten og vinteren; noen planter kan se falmet og sliten i løpet av sin sovende periode.

Putting Houseplants Outdoors


Noen planter kan trives både innendørs og utendørs, forutsatt at de er brakt inn i de kaldeste månedene. Mange potteplanter gjøre det bra med en "sommerferie" utenfor. Siden mange innendørs planter er tropisk, de vokser godt i de mer fuktige utendørs, og brisen hjelpe bekjempe houseplant skadedyr og soppsykdommer. Vent til nighttime temperaturen er over 50 grader Fahrenheit før du flytter innendørs anlegg utendørs. Plassere plantene i en delvis skyggelagt plassering, som de fleste stueplanter ikke tåler fullt søndag.

Voksende Hage planter innendørs


Visse utendørs planter, for eksempel grønnsaker, kan dyrkes innendørs. Plassere disse plantene ved en sørvendt vindu, slik at de kan absorbere de nødvendige fem timer med sollys. Høy intensitet supplerende plante vokse lysene er også anbefalt. Plassbesparende dverg varianter av tomater og paprika og mange typer urter er best for en innendørs hage.