Hovudside

Kan du Vask Sterling Bestikk i en oppvaskmaskin?

by Walther

Kan du Vask Sterling Bestikk i en oppvaskmaskin?

Sterling sølv bestikk er vakker, men den tiden som kreves for å vaske og tørke hver del for hånd kan ta motet fra daglig bruk. Du kan vaske den i oppvaskmaskinen hvis du følger visse forholdsregler.

Betraktninger


Bruk av en automatisk oppvaskmaskin kan forårsake en reaksjon mellom kobberlegeringer som brukes i produksjonen av sterling sølv og vannet, forlater brune flekker på sølv. Ikke vaske helt ny sterling sølv i oppvaskmaskinen. Etter bestikk er blitt vasket for hånd flere ganger, har kobber slitt av, og sølvet er vaskes i oppvaskmaskin. Også, aldri vaske sterling sølv i samme oppvaskmaskin kurv som rustfritt stål som de to metallene kan skade hverandre.

Advarsler


Ikke la sterling sølv flatware å komme i kontakt med tørr oppvaskmiddel. Sølvtøy med hule håndtak kan komme fra hverandre på grunn av varmen og vaskemiddel i oppvaskmaskinen. Endelig bør elektrolytisk oppvaskmidler ikke benyttes til sølv med en oksidert finish.

Prosedyre


Å vaske bestikk i oppvaskmaskinen, må du huske å ansette automatisk dispenser skylle eller en solid skyllemiddel sammen med vaskemiddel. Skyllemiddel holder dråper og flekker fra forming på sølv. Ta av sølvtøy umiddelbart etter skylling og tørr hånd.