Hovudside

Hjemmelagde Trellis Design

by Walther

Hjemmelagde Trellis Design

Når det kombineres med et rikt utvalg av klatreroser, morgen herligheter eller lette vinstokker, kan en vifte espalier være en interessant midtstykke i hagen din. Utformingen av gitter trenger ikke å være komplisert å se godt; en enkel design kan fortsatt ha en sofistikert look. En hjemmelaget fan espalier er et enkelt prosjekt som krever bare noen få timer av din tid, grunnleggende snekring ferdigheter og noen verktøy.

Bruksanvisning


En stable fem 8-fot lange stykker av en-av-to-tommers behandlet trelast ene oppå den andre. Rett endene fra den ene til den neste og sikkert klemme alle fem sammen. Dette er de fem vertikale ribber av gitter.

•  Bor to 1/4 tommers hull ca to inches hverandre mot slutten av stabelen. Sett en 1/4-tommers bolt i hvert hull, noe som gjør at det er en vaskemaskin i hver ende av bolten. Skru en mutter på hver bolt og stram den med en skiftenøkkel.

•  Legg bunken flatt på et hardt underlag. Lå annen 1-by-2-tommers stykke trelast horisontalt over gitter om en fot fra toppen. Skru dette stykket til sentrum rib.

•  Spread en av de ytre ribber av espalier til ønsket vinkel og fest den til den horisontale tverrstykket. Mål avstanden fra sentrum ribbe til ribbe, der denne er festet. Spre andre ytre rib samme avstand og fest den med skruer til korset stykke.

•  Bestem ønsket avstand fra sentrum rib for de resterende to ribben, spre dem og feste dem med skruer til den øvre horisontale stykke.

•  Fest 04:57, korte 1-by-2-tommers horisontale tverrstykker til espalier. Jevnt plass dem fra toppen stykke. Alternativ feste tverrstykkene til forsiden og baksiden av espalier.

•  Plasser vifte espalier i ønsket posisjon ved siden av huset eller gjerdet. Fest espalier med spiker. Hvis du kobler til espalier til murstein ytterkledning, bruker mur ankere. Plante en rekke klatreplanter.

Tips og advarsler


  • Bruke kvistfritt trelast for de beste resultatene.
  • For ekstra støtte, kjøre en 3-fots stake ned i bakken slik at bare om lag åtte inches viser over bakken, deretter feste espalier til bålet med bolter.