Hovudside

Frø for å plante i høst

by Walther

Frø for å plante i høst

Det finnes en rekke av frø som er ideelle for å plante i høst. Planter som selv frø i hagen din, eller er flerårig, eller innfødt til din US Department of Agricultural hardførhet sone er et godt utgangspunkt. En flerårig plante er en som kommer tilbake fra sitt eget rotsystem år etter år. Mange planter som selv frø er halv-hardføre årlige planter. En årlig plante er en som vokser, blomster, sett frø og dør i en vekstsesong.

Urter


Persille, søte Woodruff, søt Cicely, kamille, basilikum, koriander, dill og kutte selleri vilje selv purke om lov til å sette frø året før. Hvis ikke, sår frø av disse plantene begynner i slutten av august. Så frø hver uke gjennom slutten av høsten for å forlenge innhøstingen. Det er en god idé å markere de områdene der disse urter er sådd så du ikke forveksler dem ugress kommer våren. I kalde nordlige klima, kan frø som basilikum, koriander og skjæring selleri ikke komme opp hvis vinteren var alvorlig med mindre disse frøene er beskyttet med en kald ramme, som er en boks-lignende struktur med et klart glass eller plast toppen.

Grønnsaker


En rekke grønnsaker vil self-purke i hagen om lov til å sette frø. Mange av disse grønnsakene vil vokse seg stor nok før vinteren setter inn for deg å høste, eller over vinteren inne i en kald ramme. Spinat, kålen, orach, mustards, salat, reddik, nepe, tomat, tomatillo, kålrot, gulrøtter, grønnkål, amaranth, arugula, vinter squash, rødbeter, brokkoli Raab, pastinakk og gresskar er gode valg for planting i høst. Purke varme været vekster som tomat, tomatillo, kålen, amaranth og gresskar sent nok i høst at frøene ikke spirer til våren.

Blomster


Så frø av søte erter, søt alyssum, calendula, celosia, kosmos, aksjer, delphiniums, valmuer, søte William, tusenfryd, løvemunn, ridderspore, alyssum, bachelor knapper, blomkarse, solsikker og bratsj i høst. Når etablert, disse frøene vil selv purke i hagen, men det er fortsatt en god idé å spare noen få frø innendørs i tilfelle sultne fuglene spiser dem eller ekstremvær dreper dem. Noen av de flerårige frøene vil begynne å spire så snart de er plantet. Dette er greit. De vil dø tilbake i løpet av vinteren og deretter komme tilbake opp i løpet av våren. Planting flerårig frø i høst direkte i hagen er en god måte å få dem til å blomstre raskere.

Treaktige vekster og nåletrær


Voksende treaktige planter, for eksempel trær eller busker og nåletrær fra frø krever tålmodighet og ideelle spiretemperaturer. Mange av disse plantene som Magnolia, lønn, honning Locust, svart gresshoppe og valnøtt trenger temperatursvingninger som en høst såing gir. Når frøene spire, vil den unge planten ta flere år å vokse på, potting opp og forme å få det stort nok til å plante i hagen. Noen planter har frø som er godt synlig, mens andre for eksempel bartrær skjule sine frø inne i sine kjegler. Samle frø i akkurat rett tid krever kunnskap om anlegget, selv om noen selskaper selger tre anlegg og nåletre frø. Husk aldri å samle inn frø som ikke er din egen uten tillatelse, inkludert frø i naturen.