Hovudside

Offeranoder i vannvarmere

by Walther

Offeranoder i vannvarmere

Offeranodestenger er kanskje den mest oversett komponent i en varmtvannsbereder. De spiller ingen rolle i å varme opp vannet og er skjult fra visningen, men deres betydning kan ikke overvurderes. Som navnet antyder, er offeranoder spesielt designet for å svekkes for å beskytte tanken. Faktisk er garantien tilbys med varmtvannsberedere vanligvis knyttet til den forventede levetid av anoden, ettersom anodene er ofte ignoreres av forbrukerne. Anodene bør ikke ignoreres, men som kostnaden for å erstatte en varmtvannsbereder langt overskrider kostnaden av periodisk utskifting av anoden.

Hvordan Anoder Work


Varmtvannsberederen tanker er laget av jern. Når jern og vann møtes, utvikler rust. Gitt tilstrekkelig tid, vil rust trenge gjennom tanken og resultere i en vannlekkasje. For å gardere seg mot dette, er jern fôr av tanken belagt med en porselen finish. Dessverre, dette er ferdig bærer også over tid. En offeranode er laget av magnesium, som korroderer raskere enn jern. Som stang korroderer, utgivelser det elektroner som er tiltrukket naturlig for noen nålestikk som utvikler innenfor veggene i tanken. Disse elektronene fylle nålehull og forlenge levetiden på tanken.

Fjerne Anode


Det første trinnet i å fjerne det eksisterende anode er å lokalisere den. Offeranodestengene er opphengt vertikalt fra toppen av tanken. På toppen av anoden er en stor mutter. Ofte mutteren er lett synlig. Hvis du ikke finner anoden mutter, er det mest sannsynlig skjult under et tynt stykke metall som er lett løftes bort. Skru mutteren med en breaker bar og løft anoden ut av tanken med hansker.

Installere en Anode


Installere den nye anode er litt mer involvert at fjerning av gamle. De utvendige gjenger i bunnen av anoden mutter tilveiebringe et middel som vann kan lekke ut av tanken. Problemet blir forverret av det høye trykket inne i tanken. For å beskytte mot lekkasjer, må trådene være forseglet. En måte å forsegle trådene er å pakke dem med rørleggers tape. En annen metode er å børste en lett belegg av rørskjøten forbindelsen på de øverste gjenger. Skyv den nye anoden i tanken og skru den på plass. Ikke glem å installere metallstykke hvis toppen av anoden ble skjult av en.

Leaky Heater Tank


Fordi den eneste hensikten med en offeranode er å forlenge levetiden på tanken, følger det at en lekker varmtvannsbereder tank kan skyldes en gammel anode som var langt forbi sin effektivitet. Dessverre, en lekkende varmtvannsbereder tanken ikke kan repareres effektivt, og en ny anode vil ikke ha noen virkning på lekkasjen. Trykket i tanken kan føre til én forsøkt segl å sprekke og føre til alvorlige skader. Før du bestemmer deg for å skifte ut varmeren, sørg for at det er tanken som lekker. Kontrollerer de to vanntilførselsledninger over tanken for lekkasjer, samt trykkavlastningsventilen er plassert på toppen av tanken, eller på den ene side av tanken. Disse komponentene er betydelig billigere enn en ny tank. Hvis trykkavlastningsventilen lekker, erstatte denne viktige sikkerhetskomponent umiddelbart.