Hovudside

Hvordan bruke 7/16 OSB på et tak

by Walther

Det er mange forskjellige materialer som kan brukes til taktekking og en av de vanligste er 7/16 "OSB. Denne type kryssfiner består av flis limt sammen og er svært populært i dag på grunn av holdbarhet og pris. Det er vanligvis om halve prisen av 1/2 "kryssfiner med nesten de samme resultatene. Installere den på et tak er noe som kan oppnås ved en dyktig hus og er det første skritt mot et helt nytt tak.

Bruksanvisning


•  Mål størrelsen av taket i både bredde og høyde. Spill målinger av hver side og legge opp den totale bredden og høyden for å finne ut hvor mange 4-fot-by-8-fots stykker av OSB vil være nødvendig.

•  Nail den første stykke OSB begynnelsen i nedre venstre hjørne av taket, arbeider venstre til høyre og opp mot toppen av taket. Plasser den første 8d spiker gjennom OSB og inn i rafter. Fortsett opp arket, hamring i en spiker hver sjette inches på midten.

•  Linje opp den andre stykke OSB rett til høyre for den første, og pass på å legge igjen en 1/8 "gap for å tillate utvidelse. Skyv 7/16" kryssfiner sheeting klipp mellom de to stykker fordelt hver 12 inches opp bord. Dette vil bidra til å holde de to sammen og styrke taket.

•  Nail i den andre brettet på samme måte som den første, og pass på å sette inn en spiker hver sjette inches på midten. Gjenta den samme prosessen for neste bord, først setter kryssfiner sheeting klipp og deretter spikre brettet ned. Fortsette inntil kanten av taket er nådd.

•  Skjær OSB med et bord så hvis det er nødvendig for å passe til kanten av taket. Gå tilbake til begynnelsen og plassere den neste ark med OSB over det første arket, og pass på å installere kryssfiner klipp nederst. Fortsett denne prosessen til hele taket er dekket, kutte OSB til å passe når det er nødvendig.

Tips og advarsler


  • I områder med høyere vind, kan kode ringe for tykkere OSB, nærmere avstand og lengre negler. OSB er også tilbys i 1/2 ", 5/8" og 3/4 "å tillate flere alternativer for de ulike høye vind områder over hele landet.
  • Vær veldig forsiktig når du arbeider på et tak som ikke er ferdig, så det kan være svært farlig.