Hovudside

Min Oxalis er bladene er å snu Gul

by Walther

Min Oxalis er bladene er å snu Gul

Oxalis planter, også kjent som den falske kløver eller shamrock plante, er ofte funnet potteplanter som ofte gitt som en gave rundt St. Patricks Day. Oxalis bladene kan gulne for en rekke årsaker som spenner fra feil vanning praksis til normal, sesong perioder av dvalen.

Feilaktig Vanning


Uriktig vanning kan føre til bladene å gulne. Mens for lite vann fører visner, blir for mye vann er angitt ved gulning. Oxalis foretrekker jord som er knapt fuktig og kan håndtere jord som tørker litt ut mellom hver vanning. Å avgjøre om overwatering er årsaken til gulning, ta oxalis ut av beholderen og inspisere røttene. Hvis røttene er brun og grøtaktig, er overwatering ansvarlig; skjære tilbake de døde røttene og ikke vann anlegget til ny vekst framgår.

Naturlig Dormancy


All bulbed oxalis, uansett hvor sunt og godt tatt vare på, inn i en periode av dvalen om to eller tre ganger hvert år. Når en oxalis begynner å dø tilbake eller rett og slett ikke har blomstret i en lengre periode, er det sannsynlig klar for en periode av dvalen. Dette sammenfaller ofte med oppvarming temperaturer. En periode av dvalen angis med en gulfarging eller bruning av bladene ikke er forårsaket av overwatering.

Care Under Dormancy


Når dette anlegget går inn dvalen, slutte å vanne det. Tillate bladene til å dø tilbake og fjerne de døde, brune blader. Holde anlegget i et mørkt og kjølig sted i ca tre måneder. Når pæren begynner å sende ut nye, grønne skudd den er klar for lys og vann igjen. Dersom anlegget skal deles, bør delingen skjer ved slutten av denne hvileperiode.

Skadedyr


Et par forskjellige skadedyr kan angripe oxalis og føre til gulfarging av bladene. To mulige skadedyr inkluderer edderkopp midd og bladlus. Hvis en plante holdes utendørs, kontroller det nøye for skadedyr før bringe den inne, siden det kan spre skadedyr til andre potteplanter. Eventuelle angrep på de oxalis er vanligvis ingen bekymring, og kan stå ubehandlet, som de ikke vil overleve den neste perioden av dvalen.

Flere Care Betraktninger


Oxalis generelt krever direkte sollys for å nå full blomst potensial og foretrekker kjølige temperaturer, vanligvis mellom 50 og 65 grader Fahrenheit om natten og ikke høyere enn 75 grader i løpet av dagen. Dersom planten vokser tynn og hengslete, kan det kreves mer lys. Oxalis bør bare bli befruktet når anlegget er aktivt vokser. Brosjyrer kan naturligvis kaste opp om natten eller i overskyet vær.