Hovudside

Hvorfor er friske frukter og grønnsaker overrisles med vann i Produce Markets?

by Walther

Hvorfor er friske frukter og grønnsaker overrisles med vann i Produce Markets?

Mange frukter og grønnsaker er følsomme for temperatur og fuktighet i omgivelsene. Etter transport i klima-kontrollerte containere og biler til grossister og detaljister, holde dem hydrert er nøkkelen til deres bevaring.

RH Factor


Relativ fuktighet (RH) refererer til prosentandelen av vanndamp eller fuktighet i luften. Hvis den faller under de anbefalte nivåene i produsere seksjoner, frukt og grønnsaker er mer utsatt for forfall, misfarging og tap av smak.

Spyling og temperaturkontroll


Vann sprayet på regelmessig tidsbestemte intervaller regulerer RH i markedet produserer binger og holder frukt og grønnsaker friske og attraktive. Temperaturen i produsere avdelinger er normalt lavere enn i resten av butikken for å ytterligere beskytte kvaliteten og holdbarheten av valgene.

Betraktninger


Siden luftsirkulasjon er også avgjørende for vellykket grønnsaker og frukt lagring, er disse matvarene ofte pakket i spalte kasser. Warehouse lagring er normalt på frilufts-hyller i kjølige omgivelser for å avskrekke forringende og den generelle forverringen av avlingen.