Hovudside

Hvordan lage en Wood Slab av en trestamme

by Walther

Hvordan lage en Wood Slab av en trestamme

Wood plater hugget direkte fra en trestamme blir brukt i en rekke forskjellige måter som fremkaller en mer rust tid. Avhengig opp sin lengde og bredde gjør de forskjellige bordplater, innvendige og utvendige vegger og til og med dører. Pionerene gjorde arbeidet med øks og adz, men en motorsag gir en raskere kutt. Runde og ovale plater er enkle, men en rektangulær skive krever mer erfaring i å arbeide med en motorsag.

Bruksanvisning


•  Bestem om du vil runde, ovale eller rektangulære plater. Sette logg på langs på en bakkefeste som annet trevirke for runde og ovale plater.

•  Skjær slutten av loggen jevnt over mens møter siden av stammen for en sirkel skive. Så bagasjerommet i en vinkel som 45 grader for en oval skive. Når kutte sirkler eller ovaler, er to kutt kreves: den første til å sette oversiden av platen, den andre for å sette bunnen. Tykkelsen av platen er bestemt av bredden mellom de to kutt, og skjærevinkel bestemmer lengden av oval skive.

•  Skjær begge ender av stammen ved jevnt å starte et rektangel skive. Stå stammen oppreist med den tykkeste enden nederst. Den høyere stammen jo vanskeligere vil det være å lage plater av lik bredde hele.

•  Starter på toppen, kuttet av de fire sidene av stammen nedover slik at du har en høy, box-jakt trebit venstre. Teknisk sett er dette nå en skive, men en ganske tykk en.

•  Bestem hvor tykk du vil at den første skive å være og markere bredden med et bredt tusjpenn langs hele lengden av loggen. Igjen starter på toppen, kuttet ned med motorsag langs mark som du ville skjære en pølse. Påfør stødig og jevnt trykk og tillater ikke sagen å drive til siden.

•  Fortsett å skjære plater fra de resterende trestykke. Når treet vokser tynnere må du støtte den opp av steder tre blokker eller annet tungt materiale på hver side av den for å hindre den fra å falle over.

•  La platene som de er for det meste rustikt utseende, eller jevne dem med en tre høvel for en ferdig utseende.

Tips og advarsler


  • Motorsagen må kunne skjære gjennom tre i ett pass for den største siden av platene. De jevneste plater kommer fra en frisk skjerpet kjede.
  • Hvis du kommer til å kutte store plater fra en rekke badebukser, deretter investere i spesialiserte guider og sager er trolig best.