Hovudside

Symptomer fra White Mold i en fuktig kjeller

by Walther

Mold er en sopp som inneholder organismer. Disse organismene lever av organisk materiale og deretter multiplisere som de utvikler sporer. Selv om mugg i naturen gagner miljøet, er mugg i et hjem farlig for innbyggernes helse. Mold vokser i noen del av hjemmet krever fuktighet for å trives. Derfor er mugg en årsak til bekymring i våte kjellere. Kjenne symptomene på mold vil bistå hus i å vite når du skal ta mold fjerning handling.

Lukt


En av de første tegn på hvit mugg er lukten det skaper. Mold har en sterk muggen lukt; jo mer mold til stede, jo sterkere lukt. I en fuktig kjeller, uten tidligere lukt, er den plutselige tilstedeværelsen av en muggen lukt en god indikator på mugg i den nedre delen av huset.

Spots


Hvite eller svarte flekker som starter på den nederste delen av veggen og langsomt vokser opp veggen kan også indikere mold. Flekkene starte ekstremt liten og øke med størrelse som mold vokser. Disse flekkene kan også synes å ha fuzz vokser over toppen av dem. Fuzz ligner bomull.

Sykdom


Folk i høy alder, små barn eller de med allergi kan utvikle symptomer på pusteproblemer, nysing, hoste eller pipende pust som mugg vokser. Hos personer med astma, kan tilstanden er symptomene blir mer alvorlige. Enkeltpersoner som tar kjemoterapi behandlinger, de med HIV og folk som har fått organtransplantasjoner kan også utvikle alvorlige symptomer på grunn av deres svekket immun symptomer.

Andre Signs


Mold fremdeles kan eksistere selv om du ikke kan se det. Den kan vokse bak tapet, møbler eller inne andre bygge funksjoner. Vannmerker, misfargede vegger og vann flekker kan indikere mold under overflaten. I noen tilfeller, når du har mistanke om mugg, men kan ikke se det, kan du bruke aggressive teknikker for å finne formen. For eksempel kan en inspeksjon involvere åpne vann farget vegger og leter etter mugg inne.