Hovudside

Hvordan lage din egen hage Trellis eller Teepee

by Walther

Hvordan lage din egen hage Trellis eller Teepee

Teepee-stil hage trellises er enkelt og billig å lage fra enkle materialer som jute hyssing og bambusstaver eller slanke grener. Vining planter som agurk, erter og pole bønner trives og opptar mindre hage plass når trent opp vertikalt på disse enkle strukturer. Bortsett fra å øke en hage produktivitet ved å maksimere bruk av jordas overflate, trellising minimerer kontakt med jord-borne skadedyr og sykdommer. Det gir også bedre luftsirkulasjon og tilgang til sol, gjør høsting enklere, gjør løvverk å tørke av raskere etter regn og ser innbydende ut. Hvis du bruker greiner, trim kvistene før du bruker.

Bruksanvisning


•  Till og endre jord hvor vinrankene vil vokse. Legg massevis av organisk materiale for å lage de rike, løs leirjord vegetabilske planter foretrekker. Danner en sirkel med bambusstaver eller grener jevnt fordelt ca 6 inches fra hverandre. Sink den største ende av hver stang inn i jorden til en dybde på ca 8 inches.

•  Klipp et stykke hyssing om en meter lang og sett den til side innen rekkevidde. Begynne å samle de beste endene av pinner sammen for å vinkle dem som polene på en teepee. Grab to poler som er overfor hverandre og trekker dem sammen for å danne en "x". Piske dem sammen der de krysser, knyt en knute, og la hyssing dingler.

•  Gjenta trinn 2 med de resterende fire stolper, krysser motsatte par og surring dem til teepee struktur. Vikle ledningen flere ganger rundt krysningspunktet på toppen av polene, binde en knute tidvis inntil ledningen er helt tvunnet rundt gruppen av polene.

•  Plant frø eller sett nær bunnen av hver pol. Som vinrankene dukke opp, forsiktig lede dem opp polene. Husk å plukke agurker før de blir large og tung.

Tips og advarsler


  • Når beskjæring trær, busker og vinranker, lagre friske grener for å konstruere teepees og rusttrellises. Ikke bruk syke greiner i trellises, fordi de kan spre problemer til vinstokker.
  • Teepee trellises er ikke passende for alle Vining grønnsaker. Sterkere strukturer, slik som kjedeleddet fekting, er nødvendig hvis trellising liten squash eller meloner. Fest stropper laget av gamle nylon til espalier for å støtte grønnsakene.