Hovudside

De beste plantene til å vokse i Topsy Turvy

by Walther

De beste plantene til å vokse i Topsy Turvy

Topsy turvy planters henger planters som åpner på bunnen for å tillate planter til å henge ned i frisk luft. Disse planters garantere god drenering og luftsirkulasjon, samtidig beskytte planter fra hagen skadedyr og jord-borne sykdommer. De beste anlegg for opp-ned voksende situasjoner er sensitive frukt og grønnsaker.

Tomater


Ifølge University of Illinois Extension, er tomaten den mest populære grønnsakshageplante i Amerika. Men tomater trekke insekter som ormer, bladlus og biller, og ofte blir offer for råte og sopp i jorda. De krever også innsats eller vegetabilske bur i hagen, for å holde vinrankene opp av bakken. Dyrke tomater i en hengende hage for å holde insekter og sopp fra å komme til dem, og for å gi riktig mengde lys og luft. Plante tomater i en rik blanding av rask drenering jord og kompost, med en dressing av 10-10-10 gjødsel i starten. Sette planter på et sted hvor det blir full sol og gi tomater minst 2 inches av vann i uken, med månedlige feedings.

Jordbær


Jordbær krever god plass, luftsirkulasjon og beskyttelse mot insekter. Disse plantene satt ut skuddene til selv rost, og kan ta over en hage raskt. Deres lav voksende vaner gjør dem sårbare for problemer som råte. Plante jordbær å henge ned fra en Topsy Turvy planter, for å gi dem plass og beskyttelse de trenger. Plante jordbær i rik, fuktig jord med kompost og sette dem i fullt solskinn. Legg gjødsel til jord før planting og deretter igjen halvveis gjennom vekstsesongen, og vann jordbær med to inches av vann i uken.

Agurker


Agurker er vining, klatreplanter som krever et espalier i hagen. Økende agurker i en Topsy Turvy planter betyr at plantene henge og forsørge seg selv. University of Illinois Extension antyder at hengende agurker oppfordrer også rett, attraktiv frukt. Velge et mindre utvalg av agurk som Bush Crop eller salat Bush, for å holde anlegget relativt liten, og plante agurker i en blanding av rask drenering jord og kompost. Hold agurker i full sol, og vanne dem daglig med 1/2 tommers av vann for å holde jorda konsekvent fuktig. Å oppmuntre blomstringen, gi agurker nitrogengjødsel når plantene begynner å forlenge.