Hovudside

Er Asalea Giftige til Cats?

by Walther

Er Asalea Giftige til Cats?

Asalea er giftige for katter. Likevel, med nesten 250 forskjellige arter av planten som vokser fra California til Virginia, er det ikke rart de finnes i mange hager. Disse utrolig fargerike planter pakke en ekkel slag dersom familien feline spiser en.

Expert Insight


Ekspertene er enige: katter og asalea hører ikke sammen. Asalea er medlemmer av Rhododendron spp. familie og anses giftig ved ASPCA, Cat Fancier Association og veterinærer. Grayanotoxin er det problematisk giftig nektar i azalea planter.

Tilleggsvurderinger


Asalea er ikke bare farlig for katter, men også hunder, hester, geiter og sauer, advarer ASPCA. En katt eller hund kan spise en azalea planten hvis den har en urolig mage; beitedyr kan spise dem hvis ingen andre fôr er tilgjengelig.

Effekter


Hvis katten spiser azalea anlegget, kan bivirkningene være alt fra diaré og oppkast til "kardiovaskulær kollaps og død," advarer ASPCA. Det tar bare noen få blader fra azalea anlegget til syke katten.

Time Frame


Tegnene på azalea plante toksisitet vanligvis presenterer seg innen fire til 12 timer etter inntak, sier Dr. Jill Richardson. Richardson indikerer også at den resulterende sykdom kan vare i flere dager.

Advarsel


Azalea planten er dødelig i alvorlige tilfeller. Katter som spiser en azalea planten trenger øyeblikkelig legehjelp. ASPCA har også en Animal Poison Control Center tilgjengelig for å hjelpe på 888-426-4435. Det er en $ 65 gebyr for denne tjenesten som av oktober 2010.