Hovudside

Frukttrær og Ants

by Walther

Frukttrær og Ants

Å se en lang sti av maur går opp bagasjerommet på din frukttre og samler seg på en bestemt gren kan føre til at du kjører for mauren spray, men, ifølge University of California i Davis, maurene seg ikke skader frukttrær. Det er de små bladlus de tenderer det føre til at bladene krøller seg opp og bli brun, så du må håndtere både skadedyr for å hindre skade på frukttrær. Du er mest sannsynlig å legge merke til et angrep på forsommeren, når ny skuddvekst er på sin høyde.

Identifikasjon


Bladlus er 2 mm i størrelse, og har myke, pæreformet organer; de kan være grønn, brun, svart, gul eller rød. Bladlus er ikke vert spesifikke, så de samme artene kan angripe dine kirsebær, plomme og epletrær. De suger væske fra undersiden av bladene, vanligvis de unge, ømme skuddspissene. Andre indikatorer på bladlus, foruten maur, er krøll blader, hemmet skuddvekst, og et klebrig stoff på bladene.

Maur-Aphid Sivil


The University of Washington Botanical Gardens forklarer at maur og bladlus har et symbiotisk forhold. Bladlus fordøye blad juice og skille ut denne søte, klissete stoff kalt honningdugg, som deretter tiltrekker seg maur som spiser det. Maur "melk" bladlus å ha dem skille ut honningdugg, og de "pleier" bladlus ved å beskytte dem fra naturlige predatorer, inkludert Bugs, lacewings og veps.

Mulig skade


Fôring skade modne trær er vanligvis mindre og selvbegrensende, men unge trær kan overvinnes hvis smitten er omfattende siden defoliation kan forekomme. Når bladene er bøyd, har de ikke komme seg etter skadedyr er kontrollert, så er det viktig å identifisere problemet tidlig. Bladlus kan bære sykdommer fra ett tre til et annet. Honeydew seg selv kan føre til svart sotet mold å utvikle, noe som reduserer fotosyntesen i bladene, og begge kan redusere frukt kvalitet.

Forebygging


Forebygging begynner på senvinteren med bruk av sovende olje spray, som kvele overvintrende bladlus egg. Du bør følge produkt instruksjonene nøyaktig for de ønskede resultater. Ved hjelp av sovende olje spray når treet er ikke sovende kan forårsake omfattende skader på treet. Bruk en lavere nitrogen eller slow-release nitrogengjødsel å bremse skuddvekst som tiltrekker bladlus på våren.

Administrerende Bladlus


Du vil få de beste resultatene fra administrerende både bladlus og maur populasjoner. For bladlus på små unge trær eller lokaliserte infeksjoner, tørk dem av for hånd eller beskjære utenfor skuddspissene hvor de samler seg. På større trær, vask av bladlus med vannsprut fra slangen. Sprøyting de berørte trær med insekt såpe er den minst giftig måte å drepe bladlus, men effekten er midlertidig og kan trenge å bli gjentatt hver dagene.

Administrerende Ants


For å holde maur av trær, bandet dem med tykt papir eller tre papir, 2 til 3 inches bred, og male det med Tanglefoot, eller andre lignende produkt som er klissete, til fange maur. Maler ikke det direkte på bark, da dette vil skade treet. Sjekk papiret hver uke eller så, og erstatte den når det blir så dekket med maur og rusk som andre maur kan gå over fellen. Du kan bruke maur agn stasjoner nær baser av trær for å drepe hele maur koloni.